Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Camera de lux în care va sta Elena Udrea în închisoare | Condiții mai bune decât în azile sau spitale

Camera de lux în care va sta Elena Udrea în închisoare | Condiții mai bune decât în azile sau spitale

Elena Udrea nu a fost adusă nici până acum în România. La 5 zile distanţă de la decizia definitivă, bulgarii nu au trimis încă documentele necesare pentru ca Poliţia Română să declanşeze procedurile. Ea va fi dusă la penitenciarul Târgşor.

Camera de lux în care va sta Elena Udrea în închisoare | Condiții mai bune decât în azile sau spitale
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Iun 2022   •   19:19

Surse din penitenciare au declarat în exclusivitate pentru News Hour with CNN că Elena Udrea ar putea să ceară protecţie specială.

"Ţinând cont de faptul că Elena Udrea este un fost ministru şi fost politician şi beneficiază de un tratament oarecum mai bun decât ceilalti deţinuţi din penitenciarul Târgşor", a declarat Cosmin Dorobanţu, preşedinte Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Un tratament mai bun datorită funcţiilor politice pe care le-a avut Elena Udrea.

Ea ar putea să ceară inclusiv protecţie, astfel încât să nu aibă foarte mult contact cu alte deţinute fără un statut similar cu al ei.

Camera va avea 8 paturi, televizor, baie şi un telefon

O să aibă dreptul să iasă în curte să se plimbe 2-3 ore pe zi. Camera în care o să stea o să aibă mobilier, pat şi chiar un telefon fix cu care Elena Udrea o să poată să ţină legătura cu familia şi apropiaţii.

Are dreptul la 10 convobiri telefonice, în total o oră pe zi. După perioada de carantină de 21 de zile, Elena Udrea ar putea să împartă beneficiile cu 7 deţinute, spun surse din ANP.

"Camera îi va asigura minim 4 metri pătraţi individual. Va avea o baie individuală unde i se va asigura intimitatea, nu va fi o baie la comun cu toţi detinuţii. Va avea montat din partea administratiei penitenciarului un televizor", a adăugat Cosmin Dorobanţu.

Fosta blondă de la Cotroceni o să aibă acelaşi meniu de mâncare la fel ca celelalte deţinute.

Poate însă să primească pachete de acasă sau să facă cumpărături la magazinul din incinta penitenciarului.

Condiţii mai bune ca în azile, orfelinate și spitale, spun cei din sindicatele ANP

Elena Udrea însă a criticat permanent în procesul din Bulgaria condiţiile din arest.

Mai mult, a fost una din strategiile pe care s-a bazat pentru a nu fi trimisă în ţară.

"Sunt criticate în toate hotărârile din Europa. Aproape nici o ţară din Europa nu mai trimite înapoi nici un arestat din cauza condiţiilor din arest. Deci, instanţa a spus că nu mai este nevoie. Probele arată clar condiţiile, dar nu ăsta e argumentul meu principal", declara Elena Udrea.

Un argument respins însă de judecătorii bulgari care au decis ca ea să fie extrădată. Deocamdată însă decizia nu a ajuns oficial şi la Poliţia Română care trebuie să se organizeze în zilele următoare şi să o aducă pe fosta blondă de la Cotroceni, cel mai probabil pe cale terestră.

Elena Udrea are de ispăşit 6 ani de închisoare, condamnare din dosarul Gala Bute.

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close