Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Așa se simte războiul! Echipa Antena 3 transmite din spatele liniilor de conflict din Ucraina

Așa se simte războiul! Echipa Antena 3 transmite din spatele liniilor de conflict din Ucraina

La granițele Ucrainei cu Rusia situaţia este tensionată în continuare. În jur de 120.000 de militari ruşi rămân mobilizați şi gata de luptă, dacă Vladimir Putin dă ordinul. La Kiev civilii au început pregătirea militară în eventualitatea unei invazii rusești.

 Așa se simte războiul! Echipa Antena 3 transmite din spatele liniilor de conflict din Ucraina
de Claudia Popovici    |    31 Ian 2022   •   19:22

O echipă Antena 3 s-a deplasat în zonele de conflict şi vine cu date de ultimă oră.

Forţele internaționale încearcă să negocieze un armistițiu între cele două ţări. Ucraina este amenințată de o prezența masivă de 75% din efectivele militare ale Federaţiei Ruse.

În aceste condiţii la Kiev, civilii au început pregătirile alături de forţele armate pentru o eventuală invazie.

Mai exact, oamenii sunt instruiți cum să folosească adăposturile civile şi cum să reacționeze în faţa unui război hibrid.

Așa se simte războiul! Echipa Antena 3 transmite din spatele liniilor de conflict din Ucraina

Asta înseamnă ca pe lângă prezența militară efectivă se aşteaptă să cadă curentul, să nu mai funcționeze ATM-urile bancare sau să nu mai funcționeze internetul.

Forţele internaționale sprijină Ucraina şi sunt aduse terminale WI-FI sau generatoare de energie pentru a ajuta populația să treacă de această perioadă.

Pe de cealaltă parte, Rusia continuă să susţină că nu invadează Ucraina, dar analiștii militari din toată lumea spun că Moscova este pregătită să suporte sancțiunile economice anunțate numai pentru a-şi atinge obiectivul strategic.

Vorbim de cele mai drastice sancțiuni date vreodată unui stat, dacă situaţia nu se detensionează. 

×
Subiecte în articol: război hibrid Vladimir Putin Kiev Moscova
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close