Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN După 128 de zile de conflict, finalul războiului pare tot mai departe | Corspondentul CNN, Scott McLean, transmite din Kiev

După 128 de zile de conflict, finalul războiului pare tot mai departe | Corspondentul CNN, Scott McLean, transmite din Kiev

În ziua 128 de război, rușii au bombardat localitățile Odesa și Nikolaev, în timp ce autoritățile au descoperit o nouă groapă comună lângă Mariupol. 

După 128 de zile de conflict, finalul războiului pare tot mai departe | Corspondentul CNN, Scott McLean, transmite din Kiev
Sursa foto: Antena 3
de Alexandra Ionescu    |    01 Iul 2022   •   18:58

O nouă Cortină de Fier coboară între Rusia și Occident, spune Serghei Lavrov, ministrul rus de externe. Între timp, atacurile rusești au ucis 20 de oameni în Odesa. Atacurile au loc la o zi după ce Rusia a anunțat că își retrage trupele din Insula Șerpilor.

Șansele pentru noi negocieri de pace sunt scăzute, potrivit corespondentului CNN, Scott McLean. 

”Forțele ucrainene au indicat că negocierile de pace ar putea fi reluate la sfârșitul lunii viitoare. Situația de pe câmpul de luptă, situație în care rușii iau pas cu pas bucăți de teritoriu, provoacă victime de ambele părți. Avansul trupelor ruse, în special în partea de est a țării este inevitabil. 

Ucrainenii au reușit să respingă o parte din aceste atacuri în unele regiuni, în Harkov de exemplu, și au reușit să pună înapoi mâna pe aceste regiuni. Au reușit să îi împingă înapoi, dincolo de Nikolaev,un oraș strategic din sudul Ucrainei, care este singurul care mai rămâne în picioare între ruși și Odesa”.

Insula Șerpilor are o valoare economică cu valoare uriașă pentru ruși și ucraineni. Pentru ucraineni însă, are o mare valoare simbolică, deoarece, în prima zi de război, militarii aflați acolo au respins nava rusă care îi ataca, cu propoziția deja devenită celebră: ”Navă rusească, du-te naibii!”.

Acum, Insula Șerpilor reprezintă simbolul patriotismului ucrainean.

×
Subiecte în articol: Rusia razboi Ucraina Kiev atac
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close