Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Proteste în pline tensiuni armate la Kiev. Transmisiune specială din capitala Ucrainei

Proteste în pline tensiuni armate la Kiev. Transmisiune specială din capitala Ucrainei

Antena 3 este singura televiziune din România prezentă acum la Kiev şi transmite din capitala celei mai fierbinți ţări de pe glob în acest moment. Tensiunea la graniță creşte pe zi ce trece, iar războiul declarațiilor internaționale este mai aprins ca niciodată.

Proteste în pline tensiuni armate la Kiev. Transmisiune specială din capitala Ucrainei
Sursa foto: Antena 3
de Cristi Popovici    |    01 Feb 2022   •   17:47

La Kiev  oamenii nu au uitat de probelele interne şi au ieșit în stradă nemulțumiți de salarii dar și pentru a arăta sprijinul în cazul unui atac din partea Rusiei.

Pe străzi sunt multe echipaje de poliţie. În afara orașelor mari forţele militare se pregătesc organizat cu aliați şi sub coordonarea americanilor, însă în orașe viaţa pare să decurgă în mod normal.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Totuși amenințarea se simte mai ales din punct de vedere social.

Spre exemplu, la aeroport când am vrut să închiriem o maşină nu am putut lua un 4x4 pentru că toate mașinile mari au fost luat de delegații străini care în perioada asta s-au retras în zonele mai liniștite din ţară.

Forţele internaționale încearcă să negocieze un armistițiu între cele două ţări. Ucraina este amenințată de o prezența masivă de 75% din efectivele militare ale Federaţiei Ruse.

În aceste condiţii la Kiev, civilii au început pregătirile alături de forţele armate pentru o eventuală invazie.

Mai exact, oamenii sunt instruiți cum să folosească adăposturile civile şi cum să reacționeze în faţa unui război hibrid.

Asta înseamnă ca pe lângă prezența militară efectivă se aşteaptă să cadă curentul, să nu mai funcționeze ATM-urile bancare sau să nu mai funcționeze internetul.

Forţele internaționale sprijină Ucraina şi sunt aduse terminale WI-FI sau generatoare de energie pentru a ajuta populația să treacă de această perioadă.

Pe de cealaltă parte, Rusia continuă să susţină că nu invadează Ucraina, dar analiștii militari din toată lumea spun că Moscova este pregătită să suporte sancțiunile economice anunțate numai pentru a-şi atinge obiectivul strategic.

Vorbim de cele mai drastice sancțiuni date vreodată unui stat, dacă situaţia nu se detensionează. 

×
Subiecte în articol: Kiev proteste
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close