Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Containerele de la Guvern nu au ajuns la Sohodol. Oamenii încearcă să salveze ce a mai rămas din casele distruse de ape

Containerele de la Guvern nu au ajuns la Sohodol. Oamenii încearcă să salveze ce a mai rămas din casele distruse de ape

De cinci zile, oamenii afectaţi de inundaţii se luptă pentru a-şi salva gospodăriile. Aceştia fac un apel disperat la bunăvoinţa cetăţenilor pentru a-i ajuta cu utilaje să îşi scoată mâlul din locuinţe. Mai mult, casele container întârzie să apără şi mulţi nu mai au unde să stea. Vremea nu pare să fie mai blândă. Urmează în continuare ploi însemnate cantitativ.

Containerele de la Guvern nu au ajuns la Sohodol. Oamenii încearcă să salveze ce a mai rămas din casele distruse de ape
de Andreea Borboros    |    21 Iul 2021   •   18:38

Sute de oameni încearcă să salveze ce le-a mai rămas din case în urma puhoaielor de apă. În comuna Sohodol din judeţul Alba lucrurile par să bată pasul pe loc. Oamenii se ajută unii pe alţii cu roabe şi lopeţi pentru a-şi scoate mâlul care le-a rămas în casă.

Autorităţile au venit cu pompe însă, au ajutat până la un punct.

Oamenii stau în drum şi privesc valea, așteptând să fugă din nou din calea apelor.

80% dintre locuinţele din comuna Sohodol au fost afectate de ploi

Containerele promise de primăria din Alba pentru cei care au rămas fără un acoperiş deasupra capului întârzie să apară. De la Bucureşti au ajuns opt bucăţi, dintre care şase la Roşia Montană, şi câte unul în Câmpeni şi Sohodol. Singurul ajutor primit a fost din partea unor voluntari.

În urmă cu cinci zile, când au început inundaţiile, maşina unui tânăr a fost luată de ape şi abia azi a fost găsită, se arată în materialul difuzat la News Hour with CNN, la Antena 3

Meteorologii au emis din nou coduri galbene şi portocalii de inundaţii

Pericolul nu a trecut. Avertizările meteorologilor sunt valabile în mai multe zone din ţară.

În satul ocoliş din Alba a plouat mai bine de 12 ore, iar oamenii sunt disperaţi. Deşi apa le-a intrat în case, localnicii nici nu se gândesc să îşi părăsească locuinţele.

Cîţu: 150 de milioane de lei alocaţi pentru cei afectaţi de inundaţii

“Astăzi (n.r. 21 iulie), în şedinţa de guvern, a fost aprobată o hotărâre prin care s-au acordat 148,7 milioane de lei din fondul de intervenţii pentru 17 judeţe afectate de inundaţii şi alunecări de teren. Banii sunt destinaţi reparării drumurilor judeţene, comunale, podurilor, podeţelor şi digurilor. Este vorba de judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa Năsăud, Botoşani, Caraş-Severin, Cluj, Covasna, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Satu Mare, Vâlcea, Vrancea. Este vorba de 1.085 de obiective şi 243 de UAT-uri”, a declarat Florin Cîţu într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria", a declarat Florin Cîţu într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

 

 

 

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close