Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Tot mai mulți adolescenți lucrează în vacanța de vară. Muncesc cel mult şase ore pe zi, dar pot câştiga cât un angajat cu normă întreagă

Tot mai mulți adolescenți lucrează în vacanța de vară. Muncesc cel mult şase ore pe zi, dar pot câştiga cât un angajat cu normă întreagă

Împinși de neajunsurile de acasă sau îndemnați de părinți să învețe cum se câștigă banii, mulți adolescenți lucrează în vacanța de vară.

Tot mai mulți adolescenți lucrează în vacanța de vară. Muncesc cel mult şase ore pe zi, dar pot câştiga cât un angajat cu normă întreagă
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Aug 2023   •   18:47

Muncesc cel mult şase ore pe zi, dar pot câştiga cât un angajat cu normă întreagă. În funcție de situația fiecăruia, elevii folosesc banii strânși pentru haine, rechizite, gadget-uri sau vacanțe la mare.

Damian este elev la Colegiul George Enescu din Capitală. Pasiunea pentru muzică o moștenește de la tatăl lui. Tot de la el a învățat cum să își câștige propriii bani și cum să îi administreze. De când a luat vacanţă, cântă la terase şi în restaurante, câte 3-4 ore pe zi.

La fel ca Damian, sunt tot mai mulți adolescenți din România. Angajatorii profită de dorinţa elevilor de a lucra şi oferă job-uri sezoniere mai ales în HORECA, unde salariile pornesc de la 1.500 de lei, dar pot ajunge la câteva mii de lei.

Unii elevi îmbină utilul cu plăcutul şi merg să lucreze pe litoral sau în staţiunile montane, ca să simtă că au şi vacanţă.

Consilierii financiari susțin că joburile cu jumătate de normă vin cu avantaje imediate, dar și pentru termen lung pentru elevi. Aflaţi mai multe informaţii urmărind materialul video de mai jos!

×
Subiecte în articol: copii adolescenti vacanta de vara angajati
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close