Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Tot mai mulți copii din România, în depresie: "Suicidul este una dintre principalele cauze de deces"

Tot mai mulți copii din România, în depresie: "Suicidul este una dintre principalele cauze de deces"

Numărul celor cu gânduri suicidale este în creştere, spun medicii. Potrivit Asociaţiei Telefonul Copilului, în primele nouă luni ale acestui an, numărul minorilor care au apelat linia europeană de asistenţă a crescut cu aproape 30% faţă de anul trecut.

de Ioana Mircea    |    06 Oct 2023   •   23:25

Copiii şi adulţii cu depresie, tulburări de comportament sau consumatorii de substanţe interzise pot cere ajutor de specialitate, dar nu sunt foarte multe locuri de unde să îl şi primească.

Spitalul de Psihiatrie Constantin Gorgos din București este, însă, unul dintre acestea.

Pentru cei mai mulţi părinţi sau bunici este foarte greu să recunoască atunci când cei mici se luptă cu depresia, anxietatea sau cu alte tulburări de comportament.

La Spitalul de Psihiatrie Titan ajung, zilnic, zeci de copii care au nevoie de o terapie specială pentru a scăpa de anxietate, spun specialiștii.

Citește și: Consumul de droguri la copii şi adolescenţi. Mare atenţie la aceste semne

Și mai grav este că a scăzut vârsta la care apar probleme psihice în rândul copiilor. Sunt mai mulți copii de 9 sau 10 ani care au nevoie de internare.

"Sunt și copii care au tentative de suicid la activ. Din păcate și suicidul este în continuare una dintre principalele cauze de deces, la vârstele cuprinse între 14 și 21 ani", a declarat Gabriela Chiru Elena, medic Spitalul de Psihiatrie "Dr. Constantin Gorgos".

Conform statisticilor, România înregistrează cele mai scăzute scoruri legate de diagnosticarea şi tratarea bolilor psihice din Uniunea Europeană.

×
Subiecte în articol: depresie copii România
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close