Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN 1,5 milioane de copii din România sunt în pragul sărăciei. Nu au suficientă hrană, hăinuţe şi medicamente

1,5 milioane de copii din România sunt în pragul sărăciei. Nu au suficientă hrană, hăinuţe şi medicamente

Un milion şi jumătate de copii din România trăiesc la limita sărăciei. Nu au suficientă hrană, nu au mers niciodată în vacanţă sau la dentist.

1,5 milioane de copii din România sunt în pragul sărăciei. Nu au suficientă hrană, hăinuţe şi medicamente
Sursa foto: pixabay.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Noi 2022   •   18:54

Situaţie dramatică! 95% dintre copiii născuţi în familii nevoiaşe nu au suficientă hrană, hăinuţe şi medicamente. Mii de elevi nu au acces la educaţie, iar părinţii nu îşi permit să îi ducă la dentist sau într-o excursie. 

La 5 kilometri de Bucureşti, într-o căsuţă modestă, stau două suflete: Iolanda şi bunica ei. Părinţii au plecat de 7 ani în străinătate şi nu mai ştie nimic de ei. Bunica o creşte cum poate. Iolanda e o elevă silitoare, face sport de performanţă şi îşi ajută bunica bolnavă. Trăiesc din alocaţia copilei, din pensia de handicap a femeii şi din ajutorul social. Prea puţin pentru cele necesare unui copil.

Deşi face parte din lotul naţional, nu şi-a putut cumpăra niciodată echipamentul complet. Primeşte de la colegele de echipă câte un tricou sau o pereche de încălţăminte. Iolanda şi bunica împart aceeaşi cameră şi o bucătărie. Nu au apă curentă şi nici măcar toaletă în curte. 

Un milion şi jumătate de copii români sunt în pragul sărăciei

95% dintre copiii din familii nevoiaşe nu au acces la nevoile de bază. Numai în localităţile din Ilfov sunt zeci de astfel de cazuri. 

Mii de copii din România merg nemâncaţi la somn, tremură de frig în case, se duc cu încălţăminte ruptă la şcoală sau nu mai merg deloc pentru că părinţii sunt nevoiţi să renunţe la educaţia lor.

×
Subiecte în articol: copii saraci
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close