Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Copil de 8 ani dispărut după ce a fost lăsat în grija tatălui, suspect de uciderea mamei

Copil de 8 ani dispărut după ce a fost lăsat în grija tatălui, suspect de uciderea mamei

Un copil de opt ani e dispărut după ce Protecţia Copilului l-a lăsat în grija tatălui, suspect de crimă. Bărbatul a fost acuzat oficial că şi-a ucis soţia cu lovituri repetate, timp de zece ani. Ar fi lovit-o până când femeia a fost operată pe creier. Apoi din nou, până a intrat în comă şi a murit. Cu dovezi clare la dosar, cinci luni a durat până când bărbatul a fost numit oficial suspect. Şi tot atâtea, până când a aflat şi Protecţia Copilului că omul a avut în trecut plângeri, ordine de restricţie şi că e violent.

Copil de 8 ani dispărut după ce a fost lăsat în grija tatălui, suspect de uciderea mamei
Sursa foto: bzi.ro
de Corina Matlinschi    |    22 Iul 2022   •   19:14

Individul a luat copilul şi a dispărut acum două săptămâni. Fix în momentul în care procurorii l-au sunat să-l cheme la parchet pentru a-l acuza oficial de moartea soţiei sale. Ştia că e vinovat aşa că a fugit. Însă nu singur, ci împreună cu băiatul de 8 ani despre care există indicii şi probe că a luat parte la abuzurile repetate împotriva mamei sale.

Surse din anchetă spun că individul şi-a scos deja copilul din ţară şi există indicii că s-ar afla în Italia. Urmează să fie dat în urmărire pentru că în acest moment el poate umbla liber, nu are nici o restricţie.

Alina a murit în martie. Recent, procurorii au primit expertiza finală în care se spune clar că a murit din cauza bătăilor crunte primite mai bine de 6 ani. În tot acest timp, DGAPS le-a călcat de două ori pragul. O singură dată când Alina era în viaţă. Protecţia copiului NU a considerat că bărbatul e un pericol. Şi nu consideră în continuare. 

Sunt imagini făcute publice. Apărute în presă. Dezbătute la televizor. Imagini cu Alina, bătută de soţul ei în direct. Furnizate poliţiei chiar de colegele ei care fac videochat.

"Ea trebuia să aibă o anumită sumă, depinde cât impunea el seara să facă, și tot timpul era era stresată și sub teroarea asta că trebuie să facă suma respectivă sau mai mult.", povesteşte una din colegele Alinei, care a văzut-o nu o dată plină de vânătăi.

10 ani a lucrat Alina la videochat și 10 ani ar fi fost bătută de soțul ei, fost cântăreț de manele, devenit impresar. 

"În perioada 2016-2022, numitul Alexandru Robert Constantin a exercitat în mod repetat acte de violență fizică față de soția sa, Ramona Alina, lovind-o cu pumnii și picioarele în mai multe zone ale corpului și cu precădere în zona capului, determinân multiple cranio cerebrale ce au condus la alterarea contantă a stării de sănătate a acesteia.", spune purtătoul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi. 

Mai întâi Alina a fost operată, dar bătăile au continuat și după, așa că Alina a ajuns din nou la spital, în comă. O lună mai târziu a murit. Avea 28 de ani.

Băiețelul a rămas, cu toate acestea, la tată, în ciuda mărturiilor, în ciuda dovezilor, în ciuda ordinului de protecție pe care l-a emis poliția în trecut.

Copilul știa despre bătăi, asistase la ele chiar și la ședințele de videochat ale mamei. Ajunsese chiar și cu un ochi vânăt la Protecția Copilului, dar a mințit că s-a rănit în cantonament și s-a întors acasă tot la tată. Acum a dispărut împreună cu acesta.

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a solicitat Autorității Naționale pentru Protecția Copilui să verifice situația. Are nevoie de clarificări, iar ANPDCA urmează să trimită la Iași corpul de control în acest caz.

×
Subiecte în articol: Iași
Parteneri
Tragedie în Italia. Un autobuz a căzut în gol şi a luat foc, la Mestre
x close