Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Mărturia cutremurătoare a mamei celor două fetițe înjunghiate, în Neamț. Femeia a povestit tot

Mărturia cutremurătoare a mamei celor două fetițe înjunghiate, în Neamț. Femeia a povestit tot

În ziua în care una dintre gemenele ucise de tată a fost înmormântată, mama face o mărtuire cutremurătoare. Descrie, în lacrimi, episodul terifiant la care ea şi copiii săi au fost supuşi de tatăl agresor. Totul a inceput la puţin după ora 7 dimineţa, când încă toţi membrii familiei dormeau. Mai puţin tatăl cuprins de o furie inexplicabilă. Între timp, a doua fetiţă înjunghiată de tată se zbate între viaţă şi moarte în spital.

Mărturia cutremurătoare a mamei celor două fetițe înjunghiate, în Neamț. Femeia a povestit tot
Sursa foto: Pexels & Antena 3
de Georgiana Adam    |    09 Noi 2021   •   18:35

Vă avertizăm, urmează detalii care vă pot afecta emoţional

Era 7 şi jumătate dimineaţa. Femeia încă nu se trezise. Ceea ce urma să se întâmple era un coşmar.

Lângă ea se aflau şi cele două copile, care, speriate, au început să plângă. Atunci, speranţa mamei s-a îndreptat către băiatul de 9 ani, care, în zadar, încercase să sune la 112 de pe telefonul tatălui, blocat de o parola prea grea pentru copilul terifiat care-şi vedea părintele cu un cuţit în mână.

"El a vrut să se apropie de taică-su să-l roage şi eu am strigat la copil să iasă afară sp ceară ajutor vecinului, să iasă în stradă, nu contează, să strige, să iasă, să cheme ajutoare", a mărturisit femeia.

Lupta pentru viaţă a femeii a continuat, până când, într-un moment de dezechilibru al agresorului, a reuşit să fugă.

"La un moment dat, nu ştiu ce s-a întâmplat, a obosit, s-a dezechilibrat, cum ne-am bătut noi, eu am reuşit să ies pe ușă, m-am împiedicat pe scări, am căzut, el a ieșit după mine, iar eu m-am speriat, m-am speriat și am clacat. A venit un pic după mine, cred că a coborât o treaptă și am fugit speriată", a adăugat femeia.

Dar cele care au rămas sub teroarea tatălui posedat de furie erau cele două surori de nici 3 luni.

Într-o fracțiune de secundă mi-am dat seama că fetele au rămas în casă și am început să strig disperată că-s fetele în casă că îmi era frică pentru ele…24.16

 Îmi pare rău, că l-am prins fara cuțit pe scară, îmi pare rău că nu am putut să-l trag pe scară după mine, să cadă pe scară, să intru eu în casă… Nu am putut… Asta este. M-am speriat, eram în stare de şoc.  Aș fi vrut să fac altfel, să-mi salvez fetele.

Una dintre copile a fost ucisă, cealaltă se zbate între viaţă şi moarte la spital. Iar tatăl care le-a devenit călău se află în arest, de unde a dat o simplă explicaţie pentru scenele crunte la care şi-a supus familia.

Explicaţia dată de tatăl agresor la audieri 

"Mintea mi-a fost întuncată. Asupra mea s-au acumulat mai multe presiuni psihice generate de soţie, soacră şi cumnată, precum şi probleme legate de serviciu".  

Astăzi, Sofia, a fost înmormântată la Cimitirul Central Roman.

Mădălina D, mama celor 3 copii, a povestit pentru stiripiatraneamt.ro cum a decurs cumplitul eveniment.

Femeia povesteşte într-o scrisoare cum s-a trezit atacată cu cuţitul de soţul ei la 7 şi jumăptate dimineaţa, când încă dormea şi cum s-a năpustit acesta asupra celor doup fetiţe gemene de nici 3 luni.

Una dintre fetiţe a fost ucisă, cealaltă se zbate între viaţă şi moarte la spital, iar la întreaga scenă de groază a asistat băiatul mai mare al familiei, în vîrstă de 9 ani.

“Nu știu ce l-a facut să gândească așa… Nu pot să zic că dacă-mi dădeam seama din timp era ok, dar el era lucid, era aceeași persoană și foarte rar mai vedeam câte ceva schimbat, dar o puneam pe baza stresului…

Nu vedeam schimbări majore, doar faptul că la un moment dat a slăbit foarte tare. El spunea că este foarte bolnav dar s-a informat pe google și s-a autodiagnosticat și a spus că are diabet și că medicii nu-l cred și a început să țină un regim alimentar.

”Nu puteam vorbi cu familia lui pentru că mă controla, îmi controla telefonul”

Medicamente nu lua decât pentru somn, pentru că avea insomnii. Nu credeam că este atât de grav la început, abia apoi când am văzut că se îngroașă gluma am încercat să-l ajut dar cu cât încercam mai tare să-l ajut, el credea că vrea să-i fac rău. 

Ceream ajutorul familiei mele pentru că familia lui nu știa nimic pentru că el nu le spunea nimic și eu nu puteam vorbi cu familia lui pentru că mă controla, îmi controla telefonul, nu prea puteam să vorbesc. Și nu vorbeam cu ei pentru că după aceea aveam muncă de lămurire în casă și eu eram însărcinată în luna a 8-a și nu-mi trebuia asta.

“Tu știi că vă iubesc pe toți, chiar dacă nu vă arăt?”

Cu câteva zile înainte de crimă comandase scutece și în seara de dinaintea crimei îmi spunea să cumpăr lapte praf. Când am vrut să ies din casă s-a uitat la mine și mi-a zis: “tu știi că vă iubesc pe toți, chiar dacă nu vă arăt?” Și i-am spus să stea liniștit, că știu asta. Si apoi a insistat să cumpăr lapte praf, deși eu mai aveam. I-am spus că nu are rost să mă duc să cumpăr dar a insistat să cumpăr lapte praf.

Când m-am întors în casă mi-a spus ca îi este rău. M-am așezat lângă el, am evitat să pronunț cuvântul “salvare” că sărea în capul meu și l-am lăsat să se liniștească și m-am ocupat de fete.

”Stătea pe o parte, ridicat, deasupra mea, cu privirea fixă, o privire goală, înfiorătoare”

Eu l-am mai surprins uitându-se suspect la mine și i-am spus că mă sperie… 

Într-o noapte, dormeam pe partea stângă, el la calorifer și m-am trezit, era 3-4 dimineața și am simțit că sunt privită. El stătea pe o parte, ridicat, deasupra mea, cu privirea fixă, o privire goală, înfiorătoare.

În altă noapte m-am trezit și el era între patul nostru și patul fetelor și stătea aplecat deasupra lor și se uita fix.

”A scos un cuțit din sertar și nu știu ce vrea să facă cu el”

Cu ceva timp în urmă i-am spus surorii mele să vorbească cu vărul lui, poate reușește să-l convingă să meargă la doctor. El îmi controla telefonul, eu nu mai puteam vorbi cu ai lui. I-am spus că a scos un cuțit din sertar și nu știu ce vrea să facă cu el, dacă vrea să-și facă rău lui sau mie, nu știu dar sunt speriată.

Eu ca soție am făcut tot ce mi-a stat în putere…”

Ziua crimei

“I-am dat fetei să mănânce și am ațipit. Pe la 7 jumate dimineață am simțit că s-a năpustit asupra mea. Eu cred că a vrut să-mi bage cuțitul în gât dar a ratat pentru că am o rană pe maxilar și o mică atingere pe gât. El a ratat și a căzut peste mine. Când am simțit, m-am ridicat și el deja avea mâna ridicată cu cuțitul în mână. Când am ridicat ochii am văzut lama cuțitului și pe el în întuneric, vrând să lovească încă odată. 

Nu știu când am pus mâna și l-am prins de mâini și am avut noroc că era slăbit pentru că dacă era în starea de dinainte, eram moartă de mult. Și i-am prins mâinile și el, în puterea lui a insistat să înfigă cuțitul și am început să strig și să urlu.

Am dat peste fată că era în pat, fata a început să plângă, și a început să plângă și a doua. Am strigat la băiat, acesta a venit alertat, s-a speriat, a început să plângă și a început să-l roage pe tatăl său să mă lase în pace. Am zis “ia repede un telefon și sună la 112” și a găsit telefonul tatălui său.

Când am văzut că a luat telefonul tatălui, speranțele mele s-au năruit pentru ca știam că are o parolă foarte grea. În timp ce noi ne luptam, el a vrut să se apropie de tatăl lui să-l roage și am strigat la copil să iasă afară și să strige după ajutor că mi-a fost frică să nu sară și asupra lui. Băiatul a ieșit în stradă și de acolo a alertat.

Eu între timp am reușit să scap și am ajuns pe living, el m-a tras de ambele mâini ca să mă tragă înapoi în cameră, eu m-am proptit cu ambele picioarele în tocurile ușii și m-am zbătut că mă trăgea și de păr.

La un moment dat cred că a obosit, s-a dezechilibrat, am reușit să ies pe ușă, m-am împiedicat pe scări, am căzut, el a ieșit după mine iar eu m-am speriat, m-am speriat și am clacat. A venit un pic după mine, cred că a coborât o treaptă și am fugit speriată…

”Aș fi vrut să fac altfel, să-mi salvez fetele”

În momentul ăla atât de tare m-am speriat… nu mi-am dat seama… erau copilele în casă și într-o fracțiune de secundă mi-am dat seama că fetele au rămas în casă și am început să strig disperată că-s fetele în casă că îmi era frică pentru ele…

Îmi pare rău, că l-am prins fără cuțit pe scară, nu am putut să-l trag pe scară după mine, să cadă pe scară, să intru eu în casă… nu am putut…

Aș fi vrut să fac altfel, să-mi salvez fetele, aș fi făcut mai multe dar m-am luptat cât am putut eu de mult…

Îi mulțumesc lui Dumnezeu că am scăpat dar pentru viața mea a plătit Sofia și Melania se luptă să supraviețuiască! Și le mulțumesc tuturor celor care sunt alături de noi în aceste momente grele!”, a povestit mama, dărâmată de durere, pentru știripiatraneamț.ro.

×
Subiecte în articol: roman Neamţ crima
Parteneri
Panică în plină noapte: Avertizare Ro-Alert în Tulcea, Galaţi şi Brăila
x close