Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Criminalul unui băiat abuzat şi ucis acum 18 ani, încă liber. Sorin Ovidiu Bălan: "Autorul nu este din România!"

Criminalul unui băiat abuzat şi ucis acum 18 ani, încă liber. Sorin Ovidiu Bălan: "Autorul nu este din România!"

Abandonat pe un câmp de lângă Ciolpani, după ce a fost abuzat în repetate rânduri, Ionuţ Gabriel Dragomirescu ar fi împlinit anul acesta 30 de ani. Autorul acestei crime nu a fost identificat niciodată, deşi au trecut 18 ani.

de Delia Bulgaru    |    25 Oct 2022   •   20:06

Dosarul morţii lui Iţă, aşa cum îi spuneau prietenii, a împlinit anul acesta 18 ani de când a ajuns pe masa autorităţilor.

Băiatul a dispărut de acasă într-o zi de sâmbătă, însă corpul său a fost găsit abia luni.

Cum arată locul unde Ionuţ Dragomirescu şi-a petrecut ultimele clipe din viaţă

El s-a tarât prin acest șanț şi a încercat să ajungă la şosea tocmai pentru a cere ajutor. Din păcate însă a decedat, iar medicii legiști au stabilit ulterior că băiatul a fost violat şi agresat", a prezentat Delia Bulgaru, reporter Antena 3 CNN.

Lângă corpul băiatului au fost găsite şi mai multe cartonaşe de la un fast-food cunoscut, iar în stomacul său au fost găsiti cartofi prăjiţi încă nedigeraţi.

Potrivit unor surse din anchetă cei care au dat declaraţii au spus că Iţă stătea mai mereu în faţa acelui fast-food şi se uita cu poftă la cei care ieşeau.

Poliţiştii au presupus că aşa a fost ademenit băiatul.

Anchetatorii au ridicat de pe trupul băiatului şi o probă ADN, urme de lichid seminal. Această probă a fost ulterior comparată cu ADN-ul fiecărui pedofil, însă probele nu s-au potrivit niciodată astfel că autorul nu a fost găsit.

Sorin Ovidiu Bălan: "Autorul nu este din România!"

"Acest copil a fost victima unei rețele de pedofilie, iar după părerea mea autorul nu este din România. Deschizându-se granițele, nemaifiind nevoie de pașapoarte, s-au intensificat, mai ales că dezaxați sexuali parcă s au înmulțit în ultima vreme", a spus Sorin Ovidiu Bălan, jurnalist de investigaţii.

Această poveste nu este însă departe de anul 2022, pentru că din 2018 şi până în prezent în România au fost înregistrate aproape 1.700 de agresiuni sexuale împotriva minorilor, iar în Registrul Agresorilor Sexuali sunt peste 63 de mii de persoane.

Crima de la Ciolpani a îngrozit România în 2004

Iţă avea numai 11 ani în anul 2004, atunci când a fost chinuit şi bătut cu sălbăticie de unul sau mai mulţi criminali şi lăsat să moară în zăpadă pe un câmp din apropiere de Ciolpani.

Ionuţ Gabriel Dragomirescu era elev în clasa a IV-a la Colegiul 'Mihai Eminescu' din Bucureşti şi locuia cu tatăl său într-un apartament mizer aflat la demisolul unei clădiri vechi din zona Pieţei Coşbuc.

Pe 31 ianuarie 2004, Iţă i-a cerut voie tatălui său să iasă afară, la joacă. Se întâmpla în jurul orei 14.00.

Luni, 2 februarie 2004, trupul lui Iţă a fost găsit din întâmplare pe marginea unui drum de lângă Ciolpani. Copilul se târâse pe câmp, în zăpadă, pentru a ajunge la şosea, lăsând în urmă dâre lungi de sânge.

Iţă era lovit în zona feţei şi avea mâinile şi picioarele rupte. Medicii legişti au stabilit că acesta murise cu numai câteva ore înainte să fie găsit.

Prima autopsie a stabilit că micuţul a murit strangulat, însă o a doua expertiză a arătat că moartea a survenit din cauza hipotermiei şi a agresiunii sexuale, notează Libertatea.

Concret, Iţă a fost batjocorit şi bătut cu sălbăticie, iar apoi a fost aruncat pe câmp, în zăpadă. Lângă cadavru, anchetatorii au găsit mai multe cartonaşe promoţionale de la McDonalds, iar medicii legişti au stabilit că înainte să moară, Iţă a mâncat cartofi prăjiţi.

Mai mult, pe pantalonii săi, medicii au găsit lichid seminal în baza căruia s-a stabilit profilul ADN al criminalului.

Din păcate, acest lucru nu a ajuta la nimic, pentru că ucigaşul nu a fost găsit niciodată.

 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close