Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Criza economică ameninţă lumea! Avertismentul bancherilor: "Recesiunea este inevitabilă"

Criza economică ameninţă lumea! Avertismentul bancherilor: "Recesiunea este inevitabilă"

Criza economică bate la ușă, este concluzia bancherilor, care au lansat un avertisment sumbru legat de recesiune.

Criza economică ameninţă lumea! Avertismentul bancherilor: "Recesiunea este inevitabilă"
Sursa foto: Pixabay
de Claudia Popovici    |    02 Iun 2023   •   19:13

Concret, înăsprirea condițiilor de creditare va duce la un val de neplăți, apoi la recesiune, mai ales că în ultimii 20 de ani a existat un bum al creditelor, atunci când băncile au accelerat acordarea de împrumuturi, în timp ce piețele se bucurau de dobânzi mult prea joase și de o creștere economică constantă.

Aceste vremuri au luat sfârşit. Potrivit cifrelor, rata neplății creditelor s-a dublat peste Ocean într-un singur an. A ajuns de la 1,4% cât era în 2022, la 3,1% cât este acum în 2023.

Iar previziunile sunt sumbre, pentru că acest procent ar putea ajunge chiar la 11,3% iar această cifră se apropie de maximul istoric de 12 procente înregistrat în timpul Marii Crize Financiare.

Potrivit Deutsche Bank. Indicatorul de recesiune a creditelor din Statele Unite indică o probabilitate de 35-40% ca în economia să intre în recesiune, cea mai mare valoare de la pandemie.

×
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close