Antena 3 Emisiuni News Hour with CNN Prima țară care a aprobat vaccinarea anti-COVID la copiii de cel puțin 2 ani a început imunizarea acestora

Prima țară care a aprobat vaccinarea anti-COVID la copiii de cel puțin 2 ani a început imunizarea acestora

de Redacția Antena 3    |    17 Sep 2021   •   19:58
Prima țară care a aprobat vaccinarea anti-COVID la copiii de cel puțin 2 ani a început imunizarea acestora
Sursa foto: hepta

Campania de imunizare a copiilor cu vârste între 2 și 10 ani a fost inițiată după ce varianta Delta a dus la o creștere accelerată a numărului de infectări în special în rândul tinerilor.

Administrarea vaccinului a început în provincia Cienfuegos şi apoi a fost extinsă.

Potrivit Ministerului Sănătății din Cuba, administrațiile pediatrice vor încheia vaccinarea până la 15 noiembrie.

Cuba este primul stat din lume care imunizează copii atât de mici iar vaccinurile utilizate sunt produse în țară.

Serurile Soberana și Soberana Plus nu sunt însă recunoscute de Organizația Mondială a Sănătății.

La grupa de vârste între 11 și 18 ani, vaccinarea copiilor a început în Cuba în urmă cu câteva săptămâni iar campania urmărește ca reînceperea cursurilor cu prezență să aibă loc în siguranță.

Majoritatea școlilor din Cuba au fost închise în martie 2020. Instituțiile s-au redeschis pentru câteva săptămâni la sfârșitul anului trecut, pentru a se închide iar, în ianuarie.

Vaccinurile cubaneze au fost testate în studii clinice locale iar autoritățile au decis că pot fi folosite și în cazul copiilor mici.

Aceste produse au fost autorizate în procedură de urgență la nivel național și se bazează pe tehnica proteinei recombinante, utilizată de companiile Novavax și Sanofi, care sunt, la rândul lor, angrenate în producerea de vaccinuri anti-COVID.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
x close