Antena 3 Emisiuni News Hour with CNN Cum arată o vacanță în Delta Dunării. Impresiile turiștilor care își petrec concediul acolo

Cum arată o vacanță în Delta Dunării. Impresiile turiștilor care își petrec concediul acolo

de Mirela Voicu    |    Liviu Dochiţă    |    06 Mai 2022   •   19:22
Cum arată o vacanță în Delta Dunării. Impresiile turiștilor care își petrec concediul acolo
Sursa foto: Antena 3

Delta Dunării este un ţinut de basm, plin de farmec în orice anotimp, dar cel mai indicat anotimp pentru o vizită în Delta Dunării este primăvara. Deşi e prohibiţie, turiştii au început deja să vină, pentru că Delta nu înseamnă doar pescuit.

Peisajul este spectaculos. Delta abia a început să înverzească, iar nuferii încă n-au înflorit. Apa are o culoare ireală, iar sălciile aplecate în apă par că salută la intrarea pe canale. Proprietarii de pensiuni sunt în zor mare, să fie totul pus la punct în cel mai mic detaliu.

Urmăriţi un reportaj realizat de Mirela Voicu şi Liviu Dochiţa.

"Noi avem un pachet standard cu pensiune completă care include mai multe servicii, începând de la transferul de la Tulcea, venind spre Mila 23, facem o excursie pe lacuri, după care avem toate mesele incluse pentru cele 4 zile, 3 nopţi, şi returul către Tulcea", spune Sebastian Nicolau, proprietar de pensiune.

"Sunt pasionat de fotografie şi peisajele cu păsări mă interesează în momentul acesta. De obicei vin la pescuit dar cred că ăsta e mai curând un pretext, vin să stau cu prietenii mei", povestește Narcis. Întrebat ce îi place cel mai mult în Delta Dunării acesta spune că "aerul, peisajele şi mâncarea".

Cristi zice că este pentru prima dată în Delta Dunării:

"Extraordinar, e un peisaj mirific. Recomand tuturor să vină aici, e o locaţie de concediu minunată. Delta nu înseamnă numai pescuit, înseamnă turism culinar, peisaje, păsări, natură."

În pachetul turistic de 4 zile se pot vizită cele mai spectaculoase locuri din Deltă.

"Avem 2 excursii pe lacurile din zona Mila 23, Lacul 3 iezere, Lacul Bogdaproste, Lacul Fortuna, după care avem excursia către rezervația naturală pădurea Letea", povestește proprietarul pensiunii.

Până în iunie când se ridică prohibiţia, bucătarii scot din congelator peştii de Dunăre. Evident că ciorbă tradiţională de peşte şi crapul prăjit cu mamaligă sunt cele mai căutate mâncăruri tradiţionale. Dar mai sunt şi altele pe care e bine să le ştiţi.

"Peştele adevărat tradiţional este acela pe care vi-l găteşte un localnic şi avem de la malasolca, avem storceagul de sturion, avem scrumbia afumată", spune Sebastian. 

Şi pentru că Delta fără ciorbă de peşte nu se poate, un localnic a povestit cum se prepară:

"Peştele nu se fierbe foarte mult, peştele se găteşte foarte repede, în general la ciorbă de peşte legumele fierb mai mult decât ciorbă de peşte"

×
Subiecte în articol: Delta Dunarii turisti vacanţă concediu

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

x close