Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Descindere ratată. Clipe de spaimă pentru un bărbat călcat de mascați: ”Vreo trei erau cu mitralierele deasupra capului meu”

Descindere ratată. Clipe de spaimă pentru un bărbat călcat de mascați: ”Vreo trei erau cu mitralierele deasupra capului meu”

Au fost clipe cumplite pentru un bărbat din Ilfov care s-a trezit în propria locuinţă cu uşa spartă şi mascaţii peste el. O descindere ratată în realitate, după ce mandatul de percheziţie fusese de fapt emis greşit, acuză victima.

Descindere ratată. Clipe de spaimă pentru un bărbat călcat de mascați: ”Vreo trei erau cu mitralierele deasupra capului meu”
Sursa foto: hepta
de Laurențiu Rădulescu    |    15 Dec 2023   •   19:05

Când şi-au dat seama ce au făcut, poliţiştii s-au retras. Norocul lor a fost însă că suspectul, care locuia în realitate un etaj mai sus, s-a speriat şi a fugit, fiind prins în cele din urmă în doar câteva minute.

Era puţin trecut de ora 06:00 dimineaţa, povesteşte Cătălin Vintilă, când s-a trezit cu mascaţii peste el în apartament. Bărbatul locuieşte într-un bloc din Ilfov. Îşi plimbase câinele şi se întorsese de doar câteva clipe în locuinţă.

”Mă pregăteam să plec la serviciu. M-am trezit cu uşa dată de perete. Șapte, opt, zece - nici nu știu numărul lor - mascați m-au trântit pe podea în sufragerie. Unul îmi ținea mâinile la spate, doi îmi țineau mâinile pe grumaz, să nu pot să mă mișc, si vreo trei cu mitralierele deasupra capului meu. Și un altul îmi flutura un mandat de percheziție, de parcă aș fi putut să citesc în acea poziție”,  a declarat Cătălin Vintilă.

Descinderea mascaţilor părea desprinsă din filmele de acţiune. Doar că bărbatul imobilizat în propriul apartament nu avea habar dacă totul este adevărat sau doar o glumă proastă.

”Prima dată am crezut că e o glumă proastă. Dar nu avea cum. Fiind ofiţer în rezervă, cunosc ce înseamnă armele. Erau echipaţi foarte bine. În momentul în care m-au legitimat, mi-au văzut actele apartamentului și au văzut că e ceva în neregulă, m-au pus pe canapea”, povestește bărbatul.

Atunci şi-au dat seama poliţiştii că persoana ţinută cu puşca la cap aproape 10 minute nu este cea căutată. Mai mult, cel care urma de fapt să fie reţinut se afla un etaj mai sus. A auzit gălăgia şi a încercat să fugă.

Cu uşa spartă, trântit pe podea cu arma la cap, Cătălin Vintilă a încercat să vadă cine este de vină pentru spaima prin care a trecut. A sunat la poliţie, de aici la Judecătoria Sectorului 2, apoi la Tribunalul Bucureşti unde, spune victima, i s-a transmis că totul a fost o greşeală şi, dacă vrea, poate da în judecată autorităţile.

Poliţiştii spun că bărbatul vizat într-adevăr de mandatul de percheziţie era bănuit de furt. Nu au explicat însă care a fost motivul pentru care au greşit adresa.

×
Subiecte în articol: descindere mascati catalin vintila Ilfov
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close