Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN România, zguduită de trei cutremure majore în Sănătate, într-o singură lună

România, zguduită de trei cutremure majore în Sănătate, într-o singură lună

Sistemul medical din România a fost lovit de trei cutremure majore în numai o lună. Toţi cei care le-au provocat sunt încă neatinşi de Justiţie sau de ministerul Sănătăţii.

de Ioana Mircea    |    23 Aug 2023   •   19:03

În această situație dezastruoasă prin care trece țara noastră, un manager a demisionat, altul a fost suspendat din funcţie şi cam atât.

De altfel, de fiecare dată, fie că vorbim de cazul de la Urziceni, fie că vorbim de Botoşani sau Târgu Jiu, reacţia ministrului Sănătăţii a fost mult mai slabă decât se aşteptau românii.

În niciunul dintre cazuri nu a fost personal la faţa locului să verifice situaţia şi a dat explicaţii subtile, când toată ţara a fost revoltată.

"E o chestiune legată de procedura și responsabilitatea medicală. Nu am informații că ar fi fost vreo problemă de punerea în pericol a vieții pacientei. Trebuie să ne dea de gândit modul în care abordăm relația medicului cu pacientul și poate ar trebui să lucrăm mai mult și la partea de empatie", a declarat Alexandru Rafila, în cazul femeii care a fost diagnosticată cu hernie, în timp ce era gravidă în nouă luni.

Citește și: Femeia gravidă din Gorj, operată de hernie, a declarat pe propria răspundere că nu este însărcinată

În cazul femeii gravide din Botoșani care a murit după ce a așteptat ore întregi să nască ministrul Sănătății a spus: "o măsură care să prevină astfel de tragedii, trebuie luată în primul rând de managementul fiecărei unități sanitare. Trebuie să existe ghiduri și protocoale pentru chestiunile care sunt importante".

Totodată, în cazul femeii gravide care a născut pe trotuar în fața spitalului din Urziceni, Alexandru Rafila a declarat: "eu am sunat-o de mai multe ori pe doamna manager, dar nu am putut să iau legătura cu ea. N-am reușit să discutăm, asta este situația".

×
Subiecte în articol: spitale România
Parteneri
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș
x close