Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Dezvăluirile presei din Italia. Cum reușește Putin să spioneze toată Europa, cu ajutorul antenelor montate pe ambasade

Dezvăluirile presei din Italia. Cum reușește Putin să spioneze toată Europa, cu ajutorul antenelor montate pe ambasade

Cotidianul italian La Stampa a dezvăluit că Vladimir Putin spionează toată Europa, cu ajutorul antenelor instalate pe ambasadele Rusiei.

Dezvăluirile presei din Italia. Cum reușește Putin să spioneze toată Europa, cu ajutorul antenelor montate pe ambasade
Sursa foto: Hepta/ Gavriil Grigorov
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Apr 2023   •   20:43

Astăzi, cotidianul La Stampa a publicat o anchetă incendiară, care vizează modul în care Vladimir Putin reușește să spioneze întreaga Europă, folosindu-se de antenele montate pe ambasadele Rusiei.

Potrivit publicației, ar exista, în total, 182 de astfel de antene, însă cea de pe Ambasada Rusiei de la Bruxelles ar fi capabilă să intercepteze informaţii din jumătate din ţările Europei.

De asemenea, presa italiană a dezvăluit că mulți dintre cei peste 400 de diplomați ruși care au fost expulzați din statele europene erau, de fapt, informaticieni, specialiști IT și tehnicieni, care aveau grijă ca aceste antene să funcționeze normal.

Mai mult, se pare că rușii folosesc acest sistem în întreaga lume, mai ales în locurile unde serviciile secrete rusești sunt extrem de active.

Citește și: "Sunt absolut convins că Putin va fi condamnat pentru crime împotriva umanității!" | Parlamentul European a discutat mandatul de arestare pe numele președintelui rus

Specialiștii susțin că multe dintre aceste sisteme nu comunică direct cu Moscova, ci se folosesc interceptări locale, iar ulterior, datele sunt decriptate și trimise în Rusia. 

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin antene spionaj ambasade
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close