Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Dezvoltatorii imobiliari, obligați să instaleze prize de încărcare a maşinilor electrice în blocurile noi

Dezvoltatorii imobiliari, obligați să instaleze prize de încărcare a maşinilor electrice în blocurile noi

Dezvoltatorii imobiliari vor fi obligați să instaleze prize de încărcare pentru mașinile electrice în blocurile noi. Este o reglementare nouă pe care guvernul a aproba-o.

Dezvoltatorii imobiliari, obligați să instaleze prize de încărcare a maşinilor electrice în blocurile noi
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Andreea Alexandru
de Radu Tiliță    |    Ioana Mircea    |    16 Mar 2023   •   19:53

Guvernul României a aprobat noul proiect de lege care îi obligă atât pe dezvoltatorii imobiliari cât și pe reprezentanții autorităților locale să se gândească mai atent la infrastructura de încărcare a autoturismelor electrice.

Noul proiect susține că atât dezvoltatorii imobiliari cât și cei din administrația publică locală trebuie să creeze stații de încărcare pentru mașinile electrice în momentul în care se construiește o clădire, indiferent dacă este rezidențială sau nerezidențială.

Dacă acea clădire beneficiază de cel puțin 10 locuri de parcare, trebuie să aibă și locuri de încărcare pentru autoturismele electrice. Mai exact, unul din locurile de parcare ar trebui să dispună de această opțiune. Comisia Europeană a impus ca termen-limită pentru această reglementare anul 2025.

Citește și: Cum va evolua preţul locuinţelor în 2023, pe piața din România. Previziunile specialiștilor în imobiliare

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close