Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Dosar penal după incendiul de la spitalul din Ploiești. Infracțiuni vizate: ucidere, vătămare corporală, distrugere, neluarea măsurilor de securitate în muncă

Dosar penal după incendiul de la spitalul din Ploiești. Infracțiuni vizate: ucidere, vătămare corporală, distrugere, neluarea măsurilor de securitate în muncă

A fost deschis un dosar penal de ucidere din culpă după incendiul de la Spitalul de boli infecţioase din Ploieşti. Un raport al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă a semnalat încă din luna ianuarie nereguli.

Dosar penal după incendiul de la spitalul din Ploiești. Infracțiuni vizate: ucidere, vătămare corporală, distrugere, neluarea măsurilor de securitate în muncă
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    11 Noi 2021   •   20:26

Unitatea medicală a fost sancţionată de ISU la începutul anului şi pare că problemele nu au fost nici acum remediate.

Conform unui comunicat dat publicităţii joi de compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, în cadrul dosarului sunt cercetate împrejurările în care a izbucnit incendiul. 

"S-a constituit o echipă complexă de cercetare care a procedat la demararea investigării locului faptei, urmând ca activitatea să fie continuată în zilele următoare prin atragerea reprezentanţilor din cadrul Institutului Naţional de Cercetare şi Dezvoltare pentru Securitatea Minieră şi Protecţia Antiexplozivă Petroşani, precum şi a altor specialişti cu expertiză în domeniul de referinţă. Cercetările sunt continuate de lucrătorii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Prahova sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova”

În cauză s-a constituit un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, distrugere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Cercetările sunt continuate de lucrătorii Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.

„La faţa locului au intervenit lucrătorii din cadrul ISU care au lichidat incendiul ce se manifesta cu flacără deschisă la unul din saloanele Secţiei COVID a spitalului. Echipajele medicale care s-au prezentat la faţa locului au constatat decesul a doi pacienţi, de sex bărbătesc, în vârstă de 76, respectiv 75 de ani.

Totodată, o infirmieră din cadrul unităţii medicale a suferit arsuri pe o suprafaţă de aproximativ 25% din corp, fiind transferată la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti Floreasca pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate. Precizăm că în salonul în care a izbucnit incendiul erau internate doar cele două victime”, se mai arată în comunicat.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close