Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Drama oamenilor din Harkov, oraşul care supravieţuieşte sub ploaia de rachete: "Este înfricoşător, dar sper că vom câştiga"

Drama oamenilor din Harkov, oraşul care supravieţuieşte sub ploaia de rachete: "Este înfricoşător, dar sper că vom câştiga"

Zona de est a regiunii ucrainene Doneţk este supusă constant bombardamentelor rusești. În Harkov cei rămaşi în cartierele bombardate, majoritatea persoane în vârstă, continuă să spere la pace şi se descurcă cum pot.

de Cristi Popovici    |    23 Feb 2023   •   19:47

Înainte de război, în Harkov locuiau peste 100.000 de oameni. Acum la un an de la invazie, au rămas în mare parte persoane în vârstă care îşi duc traiul de zi cu zi sub ploaia de rachete.

"E destul de înfricoșător, dar suntem destul de siguri că se va termina în curând şi că ai noştri vor învinge", spune un bărbat care nu a renunţat la speranța pentru pace.

"Colectez metal, hârtie, sticle. Aşa se trăiește. De 16 ori am fost sub bombardamente", mai spune un bărbat care refuză să îşi părăsească pământul.

Proporția dezastrului din Harkov: oameni uciși, clădiri distruse

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Trupele ruse folosesc sistemele de rachete S300 pentru a ataca Harkovul și zonele din jur. În plus, au crescut numărul de atacuri cu avioane de luptă de-a lungul liniei frontului. Acestea, dar și elicopterele sprijină trupele de la sol.

Multe dintre clădirile rezidențiale din oraș au fost complet distruse. Acolo unde structura de rezistență nu a fost afectată oamenii încearcă să îşi reconstruiască locuințele şi viaţa.

Pe acoperișul unui bloc cu 10 etaje din Saltovka, la periferia orașului Harkov,  o echipă de muncitori oferă sprijin celor care vor să se mute înapoi în case.

În timpul nopții toate luminile din oraș se închid pentru că nu există suficient curent pentru a le alimenta. Doar unele apartamente au generatoare pe care le folosesc să aprindă câte un bec în fiecare, iar încălzirea este asigurată cu sobe instalate în casele oamenilor.

×
Subiecte în articol: Război Ucraina Harkov
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close