Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Ea este Lucy, o asistentă medicală găsită vinovată de uciderea a şapte bebeluşi în Marea Britanie

Ea este Lucy, o asistentă medicală găsită vinovată de uciderea a şapte bebeluşi în Marea Britanie

O asistentă medicală din Marea Britanie a fost găsită vinovată de uciderea  a şapte bebeluși și de tentativa de a ucide alt șase, la capătul unui proces care a durat 10 luni. Atenţie, urmează informaţii care vă pot afecta emoțional!

de Claudia Popovici    |    18 Aug 2023   •   19:09

În vârstă de 33 de ani, Lucy Letby este cel mai periculos criminal în serie de copii din istoria moderna Regatului Unit. Sentința a fost pronunțată după mai multe audieri, timp în care juriul a găsit-o vinovată pe Lucy Letby pentru toate cele 14 capete de acuzare în unul dintre cele mai lungi procese de crime din ultimii ani.

În momentul pronunțării verdictului de către instanța din Manchester, Lucy Letby a refuzat să se prezinte în sala de judecată. Anterior, însă, ea și-a plecat capul și a plâns, în timp ce mama ei, Susane, a declarat că sentința nu este corectă. Lucy Letby a negat acuzațiile în permanență și a declarat că a făcut tot posibilul pentru a avea grijă de copii.

De cealaltă parte, instanțele au stabilit că Lucy Letby a ucis cu premeditare în mod calculat și cu sânge rece. Printre victimele sale se numără doi frați uciși la 24 de ore unul după celălalt, un nou-născut care cântărea mai puțin de 1kg și care a fost injectat mortal cu aer.

O fetiță născută cu 10 săptămâni înainte de termen a fost ucisă la a patra încercare. Asistenta i-a hrănit forțat cu lapte și a otrăvit doi dintre copii cu insulină. Letbi a încercat, de asemenea, să ucidă alți șase sugar la spitalul Contesa de Chestor în iunie 2015 și iunie 2016. Este de așteptat ca Letby să devină a treia femeie din Marea Britanie care va fi condamnată la închisoare pe viață, fără posibilitatea de a fi eliberată condiționat. Sentința de condamnare urmează să fie pronunțată luni.

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close