Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Echipa de filmare a CNN din Afganistan a fost agresată de talibani în drumul spre aeroport. Clarissa Ward a reușit totuși să realizeze reportajul

Echipa de filmare a CNN din Afganistan a fost agresată de talibani în drumul spre aeroport. Clarissa Ward a reușit totuși să realizeze reportajul

Echipa de filmare a CNN a fost atacată de către talibanii care au preluat puterea în Afganistan, pe drumul spre aeroportul din Kabul. Cu toate acestea, Clarissa Ward, jurnalista momentului, care relatează de zile bune detaliile transferului de putere de acolo, a reușit să realizeze reportajul.

Echipa de filmare a CNN din Afganistan a fost agresată de talibani în drumul spre aeroport. Clarissa Ward a reușit totuși să realizeze reportajul
Sursa foto: Getty
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Aug 2021   •   18:48

Mii de oameni sunt prinşi de zile întregi între talibani şi forţele NATO. Stau în faţa gardului de sârmă ghimpată ce înconjoară aeroportul din Kabul, implorând soldaţii să îi lase să treacă.

În acest timp, ţările occidentale fac eforturi să-şi evacueze cetăţenii. Un bărbat de naţionalitate germană a fost împuşcat în drum spre aeroport. El primeşte îngrijiri medicale, iar viaţa lui nu este în pericol.

Corespondentul CNN, Clarissa Ward, a reuşit să ajungă în aeroport, după ce echipa de filmare a fost agresată de talibani.

A relatat cât de dificil e drumul spre libertate, dar şi cât de greu e să fii martor la dramele oamenilor care aşteaptă să fie salvaţi.

”Călătoria noastră a durat aproximativ 7 ore. Marea majoritate a oamenilor cu care am vorbit au stat (n.r. la coadă) una sau două zile pentru a ajunge înăuntru (n.r. în aeroport). Trebuie să vă spun că acea îmbulzeală inițială pentru a intra prin prima poartă a fost o experiență nemaiîntâlnită. Îmbrânceli, îmbulzeală, oameni care strigau... Ne țineam cu toții de mâini și încercam să intrăm prin acea mică poartă. Noi am avut noroc pentru că suntem cetățeni americani”, a precizat jurnalista.

Echipa CNN a reușit să ajungă pe Aeroportul Internațional din Kabul. Este totuși unul din cazurile fericite. 

Oamenii se plâng că și militarii NATO se comportă agresiv cu ei, nu doar talibanii.

”Gaze lacrimogene, copilul meu are un an. Au tras cu gaze lacrimogene și toată lumea plângea, chiar aici, acum vreo oră.”, este strigătul disperat al unui tată care așteaptă împreună cu familia oportunitatea unui bilet către libertate.

Americanii dau asigurări că nu vor lăsa pe nimeni în urmă, nici măcar pe afganii care au sprijinit activ acțiunile militarilor occidentali. 

”Puteți să vedeți acolo, vehiculele militare americane, e un soi de zonă de așteptare și sunt mai multe astfel de zone în acest aeroport. Oamenii așteaptă aici de aproximativ 3 ore, e foarte greu, nu e un pic de umbră, primesc doar apă. Să ne apropiem să privim, sunt copii întinși pe jos aici. Imaginați-vă că sunteți aici cu familia, de două zile, pe un soare, pe un soare ucigător, încercând să ai grijă de copii, fără să știi ce își reezervă viitorul”, a mai completat Clarissa Ward.

×
Subiecte în articol: Afganistan Clarissa Ward
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close