Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Economiile de pe tot globul sunt în pragul colapsului

Economiile de pe tot globul sunt în pragul colapsului

Luna sărbătorilor nu vine cu veşti bune pentru români! Centrul naţional de Prognoză a anunţat o inflaţie de 15,2% în luna decembrie, în condiţiile în care în această vară previziunile erau că va coborî sub 13%.

Economiile de pe tot globul sunt în pragul colapsului
Sursa foto: pixabay.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Oct 2022   •   18:26

Nici începutul anului 2023 nu va fi prea bun, acesta vine cu o încetinire a cresterii economice. Există o estimare de 2,8%, cu 0,9% puncte procentuale mai puţin decât estimările făcute în vară.

Asta se traduce prin preţuri mai mari atât pentru servicii, cât şi pentru produse. Economiile de pe tot globul sunt în pragul colapsului. Cele mai mari puteri ale lumii se sabotează reciproc, iar economia mondială are de suferit.

Economia globală este din nou sub presiune

Concret, analiştii economici spun că între ţările din G20 nu mai este nici pe departe o cooperare economică aşa cum era înainte.

Diversele blocaje instituite la nivel mondial - refuzul Arabiei de a suplimenta producţia de petrol, diminuarea fabricării de semiconductori de către China şi chiar presiunile economice puse de SUA pe Est, toate duc la o destabilizare în lanţ.

×
Subiecte în articol: economii colaps inflatie
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close