Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Elevii din Capitală se reîntorc de mâine în bănci! Copiii de clasa a IV-a, evaluaţi după un an online

Elevii din Capitală se reîntorc de mâine în bănci! Copiii de clasa a IV-a, evaluaţi după un an online

Elevii din Capitală care nu sunt în clasele terminale se întorc mâine în bănci. Decizia a fost luată după ce rata de infectare în Bucureşti a scăzut sub 1 la mie. Copiii revin la şcoală cu o lună înainte de vacanţa de vară, după ce aproape tot anul şcolar l-au făcut în sistem online.

Elevii din Capitală se reîntorc de mâine în bănci! Copiii de clasa a IV-a, evaluaţi după un an online
Sursa foto: Hepta
de Florentina Lazăr    |    18 Mai 2021   •   20:40

Evaluarea Naţională a început de azi pentru elevii clasei a patra. Cei mici au susţinut testarea la limba şi literatura română cu prezenţă fizică indiferent de scenariul localităţii. Subiectele nu li s-au părut grele.

Evaluarea de azi a fost îndelung aşteptată de profesori, care vor să vadă ce cunoştinţe au acumulat elevii în ultimul an.

"Cred că anul acesta, aceste evaluari sunt importante, ca să vedem si noi cum stau elevii după aproape un an de zile de online şi cât am reuşit să facem cu ei şi ce am reuşit să facem cu ei", a spus Georgeta Șerban, profesor în cadrul unei şcoli primare.

Subiectele de la Evaluarea Naţională pentru clasa a IV- a sunt realizate pe modelul testelor PISA.

Rezultatele nu vor fi trecute în catalog, nu vor fi făcute publice, ci vor fi comunicate părinţilor şi discutate cu aceştia şi cu elevii. 

Evaluarea Naţională va continua mâine cu proba la matematică şi poimâine cu testarea la limba maternă.

×
Subiecte în articol: elevi Evaluare naţională şcoală
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close