Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Ce i se va întâmpla lui Elon Musk după ce l-a comparat pe George Soros cu Magneto din X-Men

Ce i se va întâmpla lui Elon Musk după ce l-a comparat pe George Soros cu Magneto din X-Men

Elon Musk, proprietarul Twitter, preferă să piardă bani, dar să-și dea drumul la gură, după voie.

Ce i se va întâmpla lui Elon Musk după ce l-a comparat pe George Soros cu Magneto din X-Men
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Mai 2023   •   19:08

Cel puțin, așa declară miliardarul, care a ajuns în centrul unui nou scandal după ce l-a comparat într-o postare pe omul de afaceri american George Soros cu Magneto, personajul din seria cinematografică X-Men, inspirată de benzi desenate.

Potrivit lui Musk, Soros, de origine evreiască și ajuns la 92 de ani, urăște umanitatea și vrea să destrame esența civilizației.

După ce scandalul s-a amplificat, proprietarul Twitter a plusat: el i-a prezentat scuze pentru comparație, dar nu lui Soros, ci lui Magneto.

Citește și: Cine este Linda Yaccarino, femeia care va prelua conducerea Twitter de la Elon Musk

Conform "biografiei" acestui personaj fictiv și malefic, Magneto și-a descoperit puterile supra-umane în epoca în care naziștii îi exterminau pe evrei. Magneto, el însuși evreu, se transformă într-un lider obsedat de stăpânirea umanității de către mutanții cu puteri speciale.

Exercițiul retoric de pe Twitter i-a adus lui Musk acuzații de antisemitism. Chiar ministrul israelian de Externe a spus că postarea miliardarului are "iz antisemit".

"Să-l vedem pe Elon Musk, indiferent de intenția sa, alimentând acest segment, comparându-l pe Soros cu un super-răufăcător evreu și susținând că Soros urăște umanitatea este nu doar îngrijorător, ci și periculos", a declarat, la rândul său, Jonathan Greenblatt, directorul Ligii Anti-Defăimare din SUA.

Însă nici în fața acestor reacții fondatorul Tesla nu a dat înapoi. Atenționat că, pe seama atacurilor la adresa lui Soros și a suspiciunilor de antisemitism, oamenii ar putea sancționa companiile sale, miliardarul de 51 de ani a declarat pentru CNBC:

"Aceasta este libertatea de exprimare: pot să spun ce doresc. Voi spune ce doresc să spun, iar dacă asta înseamnă să pierd bani, atunci așa să fie."

×
Subiecte în articol: Elon Musk George Soros Magneto antisemitism
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close