Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Din ce în ce mai mulţi tineri aleg să locuiască cu părinţii. Fenomenul este în continuă creștere

Din ce în ce mai mulţi tineri aleg să locuiască cu părinţii. Fenomenul este în continuă creștere

Tot mai mulţi tineri angajaţi din Uniunea Europeană aleg să locuiască cu părinţii. Asta arată ultimul raport realizat de Eurofound, iar fenomenul este unul în creştere.  

de Georgiana Adam    |    22 Mai 2024   •   19:20

86% dintre cei cu vârsta între 15 şi 24 de ani locuiesc în continuare în casa părintească, procentul este la jumătate când vorbim de cei cu vârsta între 25 şi 29 de ani, iar cei din categoria 30-35 de ani, doar 2 din 10 aleg să nu păreasca casa părinţilor. 

Cifrele au crescut în ultimii ani. La nivelul Uniunii Europene, proporția persoanelor cu un loc de muncă între 25 și 34 de ani care trăiesc în casa părintească a crescut de la 24% la 27% între 2017 și 2022. 

Cifrele se referă la tinerii cu vârsta între 25 şi 34 de ani care au şi un loc de muncă. Sunt diferenţe uriaşe intre statele membre ale Uniunii Europene. 

În România, procentul e de 36%. La vecinii bulgari acest procent ajunge la 50%, iar Croaţia şi Slovacia conduc clasamentul cu peste 60%. 

La polul opus sunt ţările nordice. În Finlanda şi Suedia, procentul e de doar 2%. 

Motivul principal pentru care cei mai mulţi tineri aleg să locuiască cu familia este scumpirea traiului din ultimii ani.

×
Subiecte în articol: tineri parinti eurofound
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Cine e Babasha, manelistul care a împărțit țara în două
x close