Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Europa, încinsă la roșu de incendii uriașe. "Monstrul" din Bordeaux nu cedează în fața pompierilor. România trimite încă un avion cu salvatori în Franța

Europa, încinsă la roșu de incendii uriașe. "Monstrul" din Bordeaux nu cedează în fața pompierilor. România trimite încă un avion cu salvatori în Franța

Numeroase focare de incendii pârjolesc Europa iar Franța este lovită de o adevărată furtună de foc.

Europa, încinsă la roșu de incendii uriașe. "Monstrul" din Bordeaux nu cedează în fața pompierilor. România trimite încă un avion cu salvatori în Franța
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Aug 2022   •   19:03

Potrivit datelor furnizate de sateliții Agenției Spațiale americane, NASA, sunt focare active în Spania iar în Franța în continuare cele mai puternice flăcări se manifestă lângă orașul Bordeaux.

Incendii sunt, de asemenea, semnalate în Germania, dar aici vorbim de focare izolate, în curs de lichidare.

Dinamica acestor incendii este una foarte accelerată și influențată mult de condițiile meteo.

Avertizarea privind riscul de incendii este în continuare în vigoare pe tot continentul, mai ales că și în perioada următoare ne vom confrunta cu temperaturi extrem de ridicate.

România vine în ajutorul Franței

România se numără printre statele care au trimis ajutor în Franța, confruntată cu o dezlănțuire fără precedent a incendiilor de vegetație.

Peste o mie de pompieri au fost mobilizați în regiunea Gironde, din sudul țării, pentru a doua oară în interval de doar câteva săptămâni.

Aproape 80 dintre aceștia sunt români.

"Comisia Europeană a trimis patru avioane din flota sa de stingere a incendiilor poziționată în Grecia și Suedia. În plus, echipele de pompieri din Germania, Polonia, Austria și România sunt pe cale de a-i sprijini pe pompierii francezi", precizează Miriam Garcia Ferrer, purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

După ce autoritățile de la București au anunțat, joi, transportul salvatorilor români cu două avioane militare, vineri s-a decis plecarea unei a treia aeronave cu pompieri în Franța.

Între timp, mii de persoane au fost evacuate din calea focului izbucnit în apropiere de Bordeaux.

Aproape 7.000 de hectare de pădure și vegetație au fost deja pârjolite.

Suprafața cuprinsă de foc a crescut cu 600 de hectare într-o singură noapte.

Incendii și în Spania, Muntenegru, Marea Britanie și Grecia

Flăcările greu de adus sub control sunt și în Spania.

Pădurile din nord-vestul țării au luat foc și sute de pompieri încearcă să stingă văpaia care se apropie de orașul Laza.

În Muntenegru, două incendii majore de vegetație au pârjolit sute de hectare, în apropierea orașului-port Bar și aproape de Kotor, o stațiune turistică.

Armata a venit în sprijinul pompierilor.

Focul a izbucnit și pe terenurile agricole din apropierea orașului Birmingham, din Marea Britanie.

În Grecia, pompierii au reușit să controleze incendiul care a speriat turiștii români din Thassos.

Bilanțul se ridică la 500 de hectare făcute scrum, iar autoritățile suspectează că ar fi fost vorba despre o mână criminală.

Foto: Incendii masive în departamentul francez Gironde

×
Subiecte în articol: Franta Franta Alina Borcea pompieri thassos
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close