Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Imagini de la întâlnirea în care s-ar fi dat șpagă în scandalul ”saci cu bani” din Parlamentul European

Imagini de la întâlnirea în care s-ar fi dat șpagă în scandalul ”saci cu bani” din Parlamentul European

Sunt informații de ultimă oră din scandalul "saci cu bani" în Parlamentul European.

Imagini de la întâlnirea în care s-ar fi dat șpagă în scandalul ”saci cu bani” din Parlamentul European
Sursa foto: hepta
de Naty Badea    |    27 Dec 2022   •   14:02

La Repubblica a publicat astăzi imagini de pe camerele de supraveghere din hotelul din Bruxelles în care ar fi fost dată șpaga din scandalul Qatargate.  

Totul s-ar fi întâmplat pe 10 octombrie între iubitul Evei Kaili, ministrul muncii din Qatar şi fostul europarlamentar, Antonio Panzeri.   

La hotel s-a prezentat Pier Antonio Panzeri, care avea un geamantan în mână, dar și Francesco Giorgi, soțul Evei Kaili, care a venit cu căruciorul în care se afla fiica sa în vârstă de aproape 2 ani. Cei doi au intrat și au ieșit de mai multe ori din apartamentul ministrului Muncii din Qatar, purtând diverse valize. Mai mult decât atât, au fost ajutați chiar de o persoană din partea Qatarului să care toate aceste bagaje.  

După acest episod dovedit cu ajutorul imaginilor, pe 22 octombrie, Antonio Panzeri a plecat în Qatar, alături de Luca Visentini, președintele Federației Mondiale a Sindicatelor, cu bilete de avion plătite, potrivit La Repubblica, chiar de Guvernul din Qatar. Și asta deoarece Panzeri voia să îi arate lui Visentini progresele pe care le-a înregistrat Qatar în privința respectării drepturilor muncitorilor.  

Toate aceste acțiuni au pregătit sesiunea din noiembrie, din Parlamentul European, în care se votau rezoluțiile privind Qatarul și în care se certificau aceste progrese făcute în domeniul drepturilor muncitorilor dar și campionatul mondial de fotbal din Qatar.  

Noi detalii din scandalul de la Parlamentul European. Ce au decis judecătorii pentru Eva Kaili

Un judecător belgian a decis, zilele trecute, că europarlamentarul Eva Kaili va rămâne în arest pentru încă o lună, în timp ce continuă investigațiile privind acuzațiile de corupție într-un caz de luare de mită.

Kaili este una dintre mai multe persoane care au fost arestate în acest caz. Ea este acuzată de corupție, apartenență la o organizație criminală și spălare de bani. Poliția belgiană a arestat-o pe 9 decembrie, după ce a găsit sume mari de bani în casa ei.

Avocații ei au declarat joi că au cerut eliberarea ei și să fie plasată în schimb sub supraveghere electronică.

Kaili "cooperează în mod activ" cu ancheta belgiană și "respinge toate acuzațiile de corupție care i se aduc", a declarat Andre Risopoulos, unul dintre avocații ei.

Michalis Dimitrakopoulos, un alt avocat care o reprezintă pe Kaili, a declarat miercuri că aceasta nu va fugi și nici nu va distruge probe.

Kaili, care a fost demisă din funcția de vicepreședinte al Parlamentului European, este suspectată că a primit mită din partea Qatarului. Doha a negat implicarea.

Partenerul lui Kaili, Francesco Giorgi, șeful unui ONG care ar fi fost folosit pentru a direcționa banii și un fost europarlamentar devenit lobbyist au fost, de asemenea, inculpați.

Presa belgiană a relatat la începutul acestei săptămâni că Kaili și-a recunoscut parțial vinovăția și că ar fi recunoscut că a făcut parte dintr-un grup care a facilitat distribuirea de mită din Qatar și Maroc către deputați europeni.

Giorgi l-ar fi numit pe fostul europarlamentar italian Pier Antonio Panzeri ca fiind șeful organizației.

×
Subiecte în articol: Eva Kaili saci cu bani
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close