Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Exerciţii militare de amploare în Marea Neagră: Echipele US NAVY Seals participă la acţiuni de pregătire alături de forţe ale României şi Spaniei

Exerciţii militare de amploare în Marea Neagră: Echipele US NAVY Seals participă la acţiuni de pregătire alături de forţe ale României şi Spaniei

Acțiunile vin în contextul situației conflictuale de la granița Ucrainei şi în cadrul operațiunilor NATO intensificate în ultima vreme pe flancul de est al Alianței. Alex Marquardt, corespondent CNN, a explicat, în direct la Antena 3, care este mesajul pe care Alianța Nord-Atlantică vrea să îl transmită prin aceste simulări.

Exerciţii militare de amploare în Marea Neagră: Echipele US NAVY Seals participă la acţiuni de pregătire alături de forţe ale României şi Spaniei
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    12 Mai 2021   •   18:54

"Exercițiile militare au fost numite "Amprenta Troiană" și au avut în mod specific de a face cu forțele speciale din Europa, precum și Marea Britanie și Statele Unite, care se instruiesc și lucrează împreună, desfășurând tot felul de exerciții.", a explicat corespondentul CNN.

Acestea continuă să aibă loc în cinci țări Europene, în general în jurul Marii Negre.

Există mai multe țări care participa la aceste exerciții din două motive. Primul este să lucreze împreună pentru a creea o coeziune între aceste țări, pentru a demonstra solitaritate și acesta este mesajul pe care încearcă să îl transmită și la nivel parctic. Demonstrează tehnici, tactici, bune practici.

România are forțe speciale foarte puternice, însă există lucruri pe care pot să le învețe de la forțele speciale din Statele Unite.

Cel mai mare exercițiu se numește "Defender Europe 2021". Implică trupe din 26 de țări. Au început în mai, la începutul lunii, se vor finaliza în iunie. Au fost anulate anul trecut, din cauza izbucnirii pandemiei.

Sunt organizate anual, ca și în cazul altor exerciții, pentru a compara tacticile și pentru a demonstra acest mesaj de unitate și cooperare.

Este imposibil să ignorăm că exercițiile din acest an se produc în același timp în care există tensiuni marcate între Rusia, Ucraina și occident.

Generalul care se ocupă de forțele speciale din România, spune că manevrele Rusiei la Marea Neagră constituie un motiv real de îngrijorare și trebuie să se instruiască tot mai bine, pentru a se pregăti pentru orice scenariu posibil."

 

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close