Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Exercițiu antiterorist de amploare în București și alte două orașe din țară. Pentru ce se pregătește România

Exercițiu antiterorist de amploare în București și alte două orașe din țară. Pentru ce se pregătește România

Serviciul Român de Informaţii a simulat azi un atac în parcarea unui mall din Capital, dar şi reacţia forţelor de ordine în cazul unui atac terorist. Circulaţia a fost oprită în mai multe zone, iar trecătorii au fost legitimaţi. Astfel de simulări au avut loc şi în Giurgiu şi Braşov.

de Laura Dinu    |    08 Noi 2022   •   18:31

În această dimineață intrarea în Poiana Braşov a fost restricţionată.

Au fost mobilizări impresionante ale forţelor de ordine. Serviciul Român de Informații împreună cu Sistemul Național de Prevenire și Combatere a Terorismului au desfăţurat un exerciţiu de amploare.

”În scenariile pe care le-am pus în practică astăzi am avut în vedere o cazuistică relevantă în ultimii ani în multe atentate teroriste din Europa. E vorba de atacatori singuratici, cu un proces rapid de radicalizare, care acționează la întâmplare în zone foarte aglomerate și care ulterior se retrag de la locul faptei.

Un alt obiectiv al exercițiului a fost acela de a verifica modul în care instituţiile cooperează şi comunică. Scenariul exercițiului din București a fost cel al unui atac cu arme de foc în parcarea unui mall din nordul orașului”, a declarat Marius Bercaru, purtător de cuvânt al SRI.

La exercițiu au participat și efective ale Jandarmeriei, pompieri, DIICOT și criminaliști.

Astfel de exerciţii s-au desfăşurat şi în judeţul Giurgiu.

Serviciul Român de Informaţii a postat un mesaj pe reţelele de socializare prin care ruga cetăţenii care erau în zonă să urmeze indicaţiile forţelor de ordine.

”Atenție! Marți, 8 noiembrie, are loc un exercițiu antiterorist în mai multe puncte din București, județul Giurgiu și județul Brașov.

Exercițiul presupune inclusiv utilizarea de muniție de manevră și de mijloace pirotehnice.

Cetățenii care devin martori ai evenimentelor sunt rugați să urmeze indicațiile echipelor de securitate a exercițiului!”, scrie SRI pe Facebook. 

⚠️ Atenție ⚠️ Marți, 8 noiembrie, are loc un exercițiu antiterorist în mai multe puncte din București, județul Giurgiu...

Publicată de SRI - Serviciul Român de Informații pe Luni, 7 noiembrie 2022

×
Subiecte în articol: SRI exercițiu antiterorist
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close