Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Experiment: Cât durează să traversezi Capitala pe bicicletă

Experiment: Cât durează să traversezi Capitala pe bicicletă

E Vinerea Verde, iar colegul nostru Vasile Marcu a lăsat şi el maşina acasă, pentru o zi. A făcut un experiment. A vrut să afle cât de "prietenoasă" e Capitala cu bicicliştii. Şi mai ales, ce obstacole şi pericole pot întâmpina cei care merg pe două roţi. Iată ce a descoperit.

Experiment: Cât durează să traversezi Capitala pe bicicletă
de Vasile Marcu    |    04 Iun 2021   •   19:16

"Încercăm să demonstrăm dacă Bucureştiul este prietenos cu bicicliştii, dacă pistele costruite de Primărie au vren un rost, dacă pot fi folosite fără risc pentru cei care pedalează şi dacă au o continuitate", a spus Vasile Marcu, reporter Antena 3.

Din zona parcului Herăstrău şi până la Victoriei.

"Intersecţia de la Piaţa Victoriei este printre puţinele făcute special pentru biciclişti şi are continuitate cu celălalt troturar. În plus, este şi semaforizată special pentru biciclişti", spune reporterul.

Nu este la fel peste tot în Capitală. Într-o altă interesectie, pista este doar pe jumătate.

"Pista continuă după această interesecţie. La mai bine de 100 de m după ce s-a încheiat. Deci toată această porţiune este fără pistă de bicilişti", arată Vasile Marcu.

De altfel, aceasta este şi cea mai mare problemă pe care biciliştii o întâlnesc.

"Cam periculos. Problema e că nu avem suficiente piste, canalele sunt foarte aproape de acostament şi atunci trebuie să ne luăm un pic mai mult spaţiu decât ar trebui şi suntem în mijlocul traficului fără să vrem să fim", mărturiseşte un biciclist.

Autoritățile nu fac însă nimic pentru a schimba această realitate. Nu există infrastructură pentru bicicliști, iar educația pentru mersul cu bicicleta în trafic lipseşte total.

Potrivit unui studiu recent, în fiecare an, în România mor în accidente rutiere aproape 200 de bicicliști. 

Raportat la mărimea populației, România ocupă primul loc în Uniunea Europeană la astfel de accidente.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close