Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN "Rămâneți neclintiți în casele voastre" | Hamas le cere celor din Gaza să ignore ordinele de evacuare

"Rămâneți neclintiți în casele voastre" | Hamas le cere celor din Gaza să ignore ordinele de evacuare

În Fâşia Gaza, teroriştii Hamas îndeamnă oamenii să ignore ordinele de evacuare. Cetăţenii nu au unde să se ascundă şi cei mai mulţi spun că nu au nicio scăpare.

"Rămâneți neclintiți în casele voastre" | Hamas le cere celor din Gaza să ignore ordinele de evacuare
Sursa foto: profimediaimages.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Oct 2023   •   19:11

De cealaltă parte a frontului, în Fâşia Gaza, civilii sunt cei care au cel mai mult de suferit. Fără apă, electricitate şi foarte puţină mâncare, oamenii îşi doresc doar să fie lăsaţi să plece în siguranţă.

Alarmele sună neîncetat, iar rachetele continuă să lovească infrastructura.

Forţele de apărare israeliene au aruncat 1000 de pliante din avion deasupra Fâşiei Gaza, prin care anunţau cetăţenii să părăsească zona. O mare parte dintre civilii de acolo au început deja să meargă spre sud.

Printre civilii prinşi în interiorul Fâşiei se numără şi sute de români care cer ajutorul autorităţilor pentru a se întoarce acasă în siguranţă.

Citeşte şi: Război în Israel. Ziua 7 | Ministerul Sănătății din Gaza: 1.800 de morți în urma bombardamentelor | Hamas le cere palestinienilor să nu respecte ordinul de evacuare dat de Israel

Hamas le cere însă oamenilor să stea în case și să ignore ordinele de evacuare. "Rămâneți neclintiți în casele voastre și stați fermi în fața acestui război psihologic dezgustător purtat de ocupanți".

Peste 1.800 de oameni au murit şi peste 6.000 sunt răniţi.

×
Subiecte în articol: Gaza Fasia Gaza Hamas
Parteneri
Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat
x close