Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Cum arată și cine e femeia plătită de ruși să-l omoare pe președintele Volodimir Zelenski. A fost reținută de Serviciul de Securitate ucrainean

Cum arată și cine e femeia plătită de ruși să-l omoare pe președintele Volodimir Zelenski. A fost reținută de Serviciul de Securitate ucrainean

Serviciul de Securitate ucrainean a declarat că o femeie a fost reținută, în legătură cu un complot pentru asasinarea lui Volodimir Zelensky.

de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Aug 2023   •   17:24

Serviciul de Securitate al Ucrainei a declarat că a reținut un informator rus "care pregătea un atac aerian rusesc în regiunea Mykolaiv în timpul vizitei președintelui Ucrainei".

Presupusul informator "în ajunul călătoriei recente a președintelui Ucrainei în regiunea Mykolaiv, aduna informații despre vizita planificată", a spus SBU.

Femeia, care nu atrăgea atenția în niciun fel, era vânzătoare la un magazin militar, însă, asupra sa, au fost găsite notițe care arătau tot traseul pe care președintele Volodimir Zelenski trebuia să-l facă în acea zonă.

Pe acele notițe erau trecute bazele militare și obiectivele strategice ale ucrainenilor în zona respectivă. Toate erau în alertă pentru a-l proteja pe președinte.

Citește și: Volodimir Zelenski acuză Rusia că a lovit intenţionat cu o rachetă un centru de transfuzii: "Această crimă spune totul"

"Serviciul de securitate a reținut un informator al serviciilor secrete rusești care, în ajunul recentei călătorii de lucru a președintelui Ucrainei în regiunea Mykolaiv, colecta informații despre vizita planificată.

În primul rând, făptașul a încercat să determine calendarul și lista aproximativă de locații de-a lungul traseului șefului statului în regiune.

Cu toate acestea, ofițerii SBU au acționat în mod proactiv: au primit informații în avans despre activitățile de recunoaștere și subversive ale făptașului și au luat măsuri de securitate suplimentare în timpul vizitei.

Ulterior, serviciul special ucrainean a continuat să documenteze acțiunile criminale ale agentului inamic pentru a obține noi informații despre persoanele care o ghidau în Rusia și despre sarcinile primite de aceasta.

Acest lucru a permis să se stabilească faptul că informatorul ostil avea și alte obiective.

În special, să identifice locația sistemelor de război electronic și a depozitelor de muniție ale Forțelor Armate ale Ucrainei în zona Ochakiv.

Conform informațiilor disponibile, invadatorii plănuiau să folosească aceste informații pentru a pregăti un nou atac aerian masiv asupra regiunii Mykolaiv", a declarat Artem Dekhtiarenko, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Securitate al Ucrainei.

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski asasinare spion rus
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close