Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Filmul protestelor: Mașini vandalizate, porțile Parlamentului forțate

Filmul protestelor: Mașini vandalizate, porțile Parlamentului forțate

Asaltul Parlamentului vine într-o zi cu semnificaţii profunde pentru România - 21 decembrie. Imaginile de azi amintesc şi de una dintre cele mai şocante zile din istoria recentă a Statelor Unite, când susţinătorii fostului preşedinte Donald Trump au forţat intrarea în Congres ca să împiedice validarea victoriei lui Joe Biden în alegeri.

Filmul protestelor: Mașini vandalizate, porțile Parlamentului forțate
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Dec 2021   •   21:41

După un scenariu similar, susţinătorii AUR au vrut să pătrundă în Senat, să-i forţeze pe aleşi să renunţe la proiectul de lege care prevede introducerea certificatului COVID la locul de muncă.

Din Parlament, primeau încurajări, live, pe Facebook, de la liderul AUR, George Simion.

La ora 08:00, aproxmativ 500 de protestatari au plecat spre Palatul Parlamentului.

O oră mai târziu, numărul protestatarilor a ajuns la peste 2.000, care s-au împărţit. Jumătate din ei s-au îndreptat spre poarta Senatului, alături de George Simion. Restul, alături de Diana Şoşoacă, au plecat spre Piaţa Universităţii.

La ora 10.00 Brigada Rutieră a fost forţată să intervină. Traficul a fost restricţionat pe mai multe străzi din Capitală.

În jurul orei 11.30 a început calvarul. Protestatarii au intrat în curtea Senatului.

În jurul orei 12:00, protestele au devenit violente. Mai multe maşini din curtea Parlamentului au fost vandalizate, printre care şi maşina de serviciu a unui deputat PSD, al cărui şofer ar fi arătat semne obscene protestatarilor.

La aceaşi oră, poarta Camerei Deputaților era forţată de protestari şi mulţi dintre ei erau urcaţi pe garduri.

În tot acest timp, oficialii au rămas blocaţi în parlament şi ar fi putut ieşi doar respectând condiţiile impuse de George Simion.

×
Subiecte în articol: News Hour with CNN proteste parlament
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close