Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iași: "Am propus lockdown și obligativitatea vaccinării"

Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iași: "Am propus lockdown și obligativitatea vaccinării"

Florin Roşu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase "Sfânta Parascheva" din Iași, a explicat ştiinţific agresivitatea acestui virus şi rapiditatea cu care se împrăştie. De asemenea, medicul spune că pentru ca numărul de cazuri să scadă vertiginos e nevoie de un lockdown, "de cel puțin două săptămâni”.

Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iași: "Am propus lockdown și obligativitatea vaccinării"
Sursa foto: Antena 3
de Iulia Gorgorin    |    19 Oct 2021   •   19:44

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi, Florin Roşu, a declarat, marți, la News Hour With CNN, că în România este necesar un lockdown.

"Am propus un lockdown de cel puțin două săptămâni"

"Măsurile așa-zis restrictive, care de fapt fac parte din măsurile epidemiologice normale într-o asemenea situație. Nu mai târziu de acum o lună, eu am propus un lockdown de cel puțin două săptămâni, acest lockdown dublat de o obligativitatea vaccinării anumitor categorii profesionale, cum ar fi cadrele medicale, cadrele care activează în domeniul educațional și sigur, categoriile profesionale care intră în interacțiune cu aglomerații populaționale importante.

"În ultima perioadă, observăm o schimbare a tipologiei virale"

Şi anume, pacienți, care în primă fază se prezintă în triajul spitalelor cu un necesar minim de oxigen, undeva între 3 și 5 litri de oxigen pe minut, necesită internare, inițierea imediată a tratamentului specific, dar imediat după internare, discutăm la intervale de câteva ore, necesită o escaladare a oxigenoterapiei ajungând la un moment dat, să apelăm la colegii noștri pentru un consult de specialitate și de cele mai multe ori, internarea acestor într-un sector de Terapie Intensivă.

Ținând cont că în momentul de față toate secțiile de Terapie Intensivă, cu Unitățile de Primiri Urgențe, compartimentele de Primiri Urgențe sunt colmatate de pacienți, care într-adevăr au nevoie de îngrijire medicală. Noi, în cadrul Spitalui Clinic de Boli Infecțioase din Iași, am pus în practică, un sistem pe care noi l-am numit preterapie, unde pacienții posibili de a deveni candidați de îngrijire specifică de Terapie Intensivă, sunt monitorizați atent de către medici specialiști ATI și sunt ventilați cu ajutorul unor măști, device-uri speciale, care le livrează un flux mare de oxigen, ajungând până la 65 de litri de oxigen pe minut. 

Atâta timp cât nu vom avea o secvențiere, eu sunt adeptul ca și marea majoritate a colegilor mei, sunt adeptul medicinei bazate pe dovezi. Până nu vom avea o secvențiere a unei eventuale noi tulpini virale, nu putem să afirmăm acest lucru.

"Ne confruntăm cu o nouă tulpină virală mult mai virulentă"

Din punct de vedere al simptomatologiei, din punct de vedere al manifestării clinice, părerea mea este că ne confruntăm cu o nouă tulpină virală mult mai virulentă, se transmite mult mai repede și din nefericire, determină o agresivitate asupra organismului, mult mai importantă. Din punctul meu de vedere, putem să operaţionalizăm toate spitalele din România. Le putem transforma din spitale non-COVID, în spitale COVID. Nu vom putea ţine în momentul de faţă pasul cu rata de infectare. Atâta timp cât populaţia nu va fi conştientă, că singura modalitate prin care putem combate pandemia este vaccinarea, aceasta fiind dublată de respectarea măsurilor de prevenţie. Şi sigur, un lockdown se impune în momentul de faţă. Aceasta este părerea mea. Nu vom putea trece peste acest moment", a declarat Florin Roşu, şeful secţiei ATI a Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

×
Subiecte în articol: lockdown Florin Roşu News Hour with CNN

REUNIUNE NATO LA BUCUREȘTI

Miniștrii de externe din țările NATO, la București. Măsuri de securitate la cel mai înalt nivel

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close