Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Gazele se ieftinesc în Europa. Prețurile au scăzut deja, pentru a doua zi consecutiv

Gazele se ieftinesc în Europa. Prețurile au scăzut deja, pentru a doua zi consecutiv

Preţul gazelor naturale va fi mai mic în următoarele luni. În ciuda temerilor, războiul din Gaza nu duce la scumpirea gazelor.

de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Noi 2023   •   19:03

Gazele se ieftinesc în Europa pe fondul cererii reduse şi prognozelor privind un război limitat în Orientul Mijlociu.

Deja depozitele din majoritatea statelor europene sunt pline, iar prognozele meteo pentru perioada următoare anunţă temperaturi moderate.

Prețurile la gaze naturale au scăzut deja pentru a doua zi consecutiv.

Citeşte şi: România, locul patru în Europa la cel mai accesibil tarif la gaze naturale | Ion Sterian, director Transgaz, în direct la News Hour with CNN

Faptul că în prezent cererea de gaze este una slabă înseamnă că o cantitate mai mare de gaze va fi disponibilă în lunile mai reci, precum şi în cazul în care vor apărea evenimente mondiale care vor duce la perturbarea aprovizionării.

Traderii urmăresc cu atenţie posibilele repercursiuni ale războiului dintre Israel şi Hamas asupra livrărilor de gaze, iar cotaţiile futures sunt în continuare la un nivel superior celui înregistrat înainte de izbucnirea conflictului.
 

×
Subiecte în articol: gaze naturale preturi Europa
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close