Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Generalul James "Spider" Marks: "Este începutul sfârșitului pentru ceea ce vom vedea în Ucraina anul acesta"

Generalul James "Spider" Marks: "Este începutul sfârșitului pentru ceea ce vom vedea în Ucraina anul acesta"

Generalul american în rezervă, James "Spider" Marks, a vorbit în cadrul emisiunii News Hour with CNN, despre poziţia Chinei în situaţia de război dintre Ucraina şi Rusia.

de Ştefan Petrică    |    24 Feb 2023   •   20:01

"Cred că Beijingul ar fi inteligent să nu ofere această susținere Rusiei. China vede lumea din punct de vedere financiar, printr-o lentilă economică.

Pentru ei, totul este vorba de afaceri, iar ceea ce se întâmplă în Ucraina este că armata rusă eșuează. Nu investești bani buni într-o situație rea. În termeni militari, nu susții eșecul.

Armata rusă eșuează în mod dramatic în Ucraina, iar China ar face o greșeală strategică uriașă, dacă în mod direct ar susține militar Rusia în acest moment.

Nu cred că există vreun motiv pentru care China ar face asta, și vă rog să păstrați în minte faptul că Beijing, China, doresc să mențină relații bune cu toate celelalte națiuni occidentale, are nevoie să facă asta, China este o economie uriașă, are nevoie să-și îmbunătățească relația cu SUA și știe acest lucru.

Citeşte şi: Planul de pace al Chinei, după primul an de Război în Ucraina. Ce arată cele 12 puncte din document

Să-l susțină pe Putin în acest moment, cu echipament militar, ar fi o cauză pierdută pentru China, iar ei realizează acest lucru. 

Cred că ceea ce încearcă Putin să facă este să asigure ceea ce are în acest moment. Să se asigure că nu mai pierde și altceva.

Cred că anul 2023 este anul unui fel de așezări a situației dintre Ucraina și Rusia.

Nu sunt optimist că Ucraina va putea să împingă trupele rusești. Ceea ce vedeți acum este începutul sfârșitului pentru ceea ce vom vedea în Ucraina anul acesta.”, a declarat generalul american în rezervă, James "Spider" Marks.

×
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close