Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Culisele vizitei premierului italian, Giorgia Meloni, la Kiev | Ce echipamente a livrat Ucrainei

Culisele vizitei premierului italian, Giorgia Meloni, la Kiev | Ce echipamente a livrat Ucrainei

Giorgia Meloni, primul ministru italian, a ajuns, astăzi, în Ucraina, tot cu trenul din Polonia, pe același traseu ca liderul american, Joe Biden, pentru a reafirma solidaritatea poporului italian şi continuarea susținerii Kievului alături de partenerii din cadrul Alianţei Nord-Atlantice.

Culisele vizitei premierului italian, Giorgia Meloni, la Kiev | Ce echipamente a livrat Ucrainei
Sursa foto: Antena 3 CNN | Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Feb 2023   •   19:04

Giorgia Meloni s-a deplasat în localitatea Bucea şi Irpin, localități aflate la 20 de km de Kiev, unde rusii au masacrat civilii în urma cu un an.

Primul ministru italian a omagiat astfel victimele atacurilor atribuite armatei ruse şi a adus primele doua generatoare dintr-o livrare de 50 de astfel de echipamente, vitale pentru spitale şi clădiri rezidențiale, când se întrerupe curentul din cauza bombardamentelor.

Delegația italiană a adus şi două mașini noi de pompieri, primele dintr-un set de 45. 

"Ucraina poate conta pe Italia, am fost alături de Ucraina de la început şi vom fi până la final", a afirmat Giorgia Meloni. (...) Vom continua să fim un partener de încredere în cadrul NATO în susţinerea Ucrainei", a subliniat Giorgia Meloni, înaintea întâlnirii cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, conform agenţiei ANSA, citat de Mediafax.

Giorgia Meloni, care a preluat mandatul în octombrie, şi-a exprimat în repetate rânduri dorinţa de a vizita Ucraina pentru a demonstra sprijinul guvernului său după invazia Rusiei de acum aproape exact un an.

Italia, membră a NATO, a furnizat bani şi arme pentru a ajuta Ucraina, iar la începutul acestei luni a fost de acord să trimită sisteme mobile de rachete sol-aer pe care le-a dezvoltat împreună cu Franţa. 

Italia ar putea oferi Ucrainei  5 avioane de luptă de tip Tornado sau AMX International dar, din „motive politice” nu dorește să fie prima țară NATO care să livreze armatei ucrainene astfel de aeronave, informează presa din peninsula.

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close