Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Gregorian Bivolaru, arestat în Franţa. Liderul unei secte internaționale de yoga este acuzat de răpire de persoane şi viol

Gregorian Bivolaru, arestat în Franţa. Liderul unei secte internaționale de yoga este acuzat de răpire de persoane şi viol

Gregorian Bivolaru a fost arestat, în Franța, alături de 40 de membri ai unei secte internaționale de yoga tantrică, pentru trafic de persoane și răpire.

de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Noi 2023   •   16:45

În total, 41 de persoane au fost arestate marți de poliția din Franța, suspectate că ar fi legate de o sectă internațională acuzată de numeroase abuzuri sub pretextul practicii yoga.

Printre cei arestați se numără și Gregorian Bivolaru, guruul român și fondatorul acestei controversate mișcări internaționale de yoga.

[GAL layout="3"]

Potrivit presei franceze, arestările au avut loc concomitent în regiunea Parisului și în Alpes-Maritimes, în timpul unei vaste operațiuni polițienești.

Bărbatul în vârstă de 71 de ani este acuzat în special că a îndoctrinat femei, sub pretextul de a practica yoga tantrică, pentru a le exploata sexual. 

Cautat în prezent de Interpol, el a fost deja condamnat la 6 ani de închisoare în România pentru viol asupra unui minor în 2013, dar a fost arestat abia în 2016 după o lungă perioadă de timp.

El a stat doar un an în detenție în acest caz, potrivit Liberation.fr

Gregorian Bivolaru este considerat liderul MISA

Românul este considerat liderul Mişcării de Integrare Spirituală spre Absolut (Misa) – care a devenit Atman în timpul expansiunii sale în afara României, care are numeroase şcoli de yoga şi alte ramuri. 

"Este greu de cuantificat numărul de urmăritori", dar "este vorba despre câteva sute de oameni", a adăugat o sursă apropiată subiectului.

 

×
Subiecte în articol: gregorian bivolaru guru arestat Franta
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close