Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Preţurile la carburanţi vor fi compensate până la final de an. Anunţul făcut de Ministerul Energiei

Preţurile la carburanţi vor fi compensate până la final de an. Anunţul făcut de Ministerul Energiei

Executivul a adoptat, astăzi, prelungirea schemei de compensare cu 50 de bani/litru a prețurilor la benzină și motorină până la sfârșitul anului. Anunţul a fost făcut de Ministerul Energiei.

Preţurile la carburanţi vor fi compensate până la final de an. Anunţul făcut de Ministerul Energiei
Sursa foto: Engin_Akyurt | Pixabay
de Silvia Preda    |    29 Sep 2022   •   18:32

Guvernul a prelungit măsura acordării de reducere ale prețurilor la benzină și motorină până la data de 31 decembrie 2022.

"Am reușit să stabilizăm și chiar să scadă prețul la combustibil, preț care produce efecte pe întreg lanțul. Menționez decizia prin care vom prelungi OU prin care compensăm prețul la carburanți. A fost o decizie care a produs efecte. Am reușit să stabilizăm și chiar să scadă prețul la combustibil, preț care produce efecte pe întreg lanțul. În felul acesta, până la sfârșitul anului vom beneficia de aceeași măsură de compensare", a declarat Nicolae Ciucă la începutul ședinței de Guvern.

"Guvernul a adoptat Ordonanța de Urgență pentru modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 106/2022 pentru susținerea acordării de reduceri ale prețurilor la benzină și motorină și pentru modificarea art. 18 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 41/2022 pentru instituirea Sistemului național privind monitorizarea transporturilor rutiere de bunuri cu risc fiscal ridicat RO e-Transport și de abrogare a art. XXVIII din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, potrivit unui comunicat al Ministerului Energiei" potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Energiei.

Decizia inițială de compensare a prețului la carburanți cu 50 de bani a fost luată la finalul lunii iunie 2022

Jumătate din această reducere va fi decontată de către stat și jumătate de distribuitori.

Compensarea este evidenţiată pe fiecare bon fiscal emis la staţiile de alimentare cu combustibil.

Decizia inițială de compensare a prețului la carburanți cu 50 de bani a fost luată la finalul lunii iunie 2022.

Jumătate din această reducere va fi decontată de către stat și jumătate de distribuitori.

Prețul benzinei și al motorinei în România, astăzi, 29 septembrie 2022. Cât mai costă un litru de carburant

Prețul benzinei și al motorinei în România, 29 septembrie 2022. Carburanţii standard se comercializează astăzi în România cu preţuri cuprinse între 6,52 lei/l și 8,03 lei/l.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close