Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Guvernul vrea să adopte strategia schimbărilor climatice. Proiectul e la avizare

Guvernul vrea să adopte strategia schimbărilor climatice. Proiectul e la avizare

Mai sunt câteva zile până la conferința ONU privind schimbările climatice, care va avea loc, în acest an în Dubai. Peste 100 de delegații si 70 de miniștri vor participa, printre care şi România, care speră să prezinte la această conferinţă strategia pe termen lung a ţării pentru combaterea fenomenului.

de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Noi 2023   •   18:46

Îngrijorările privind încălzirea Pământului au crescut alarmant înaintea acestei reuniuni, după ce experţii Uniunii Europene în Climă au catalogat 2023 cel mai cald an din istorie.

Pământul nu numai că a cunoscut cel mai cald an din epoca modernă, ci poate și cel mai fierbinte din ultimii 125.000 de ani.

Analiza experţilor dezvăluie o realitate îngrijorătoare: aproape trei sferturi din populația globală a suferit căldură extremă care va declanșa efecte ecologice ireversibile.

Măsurătorile s-au făcut pe 12 luni înregistrate, din noiembrie anul trecut până acum.

În această perioadă, 12 țări din Europa și nordul Africii au depășit pragul de încălzire de 1,5 grade Celsius iar regiuni precum Elveția și Sudanul de Sud au cunoscut temperaturi medii chiar şi cu 2 grade Celsius peste nivelurile preindustriale.

Acesta e motivul pentru care experţii aşteaptă de la acest COP 28, care începe săptămâna viitoare, măsuri drastice şi imediate.

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close