Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Guvernul României, plângeri către Comisia Europeană pentru zborurile anulate de Wizz Air. Sute de români au depus reclamații la ANPC

Guvernul României, plângeri către Comisia Europeană pentru zborurile anulate de Wizz Air. Sute de români au depus reclamații la ANPC

Guvernul României se plânge la Comisia Europeană de compania Wizz Air, după ce operatorul de zbor a anulat sute de curse, însă fără a returna banii şi fără a asigura cazare sau noi bilete pentru pasageri.

Guvernul României, plângeri către Comisia Europeană pentru zborurile anulate de Wizz Air. Sute de români au depus reclamații la ANPC
Sursa foto: Wizz Air/Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Iul 2023   •   19:03

Ministrul Economiei s-a întâlnit cu comisarul european pentru Justiţie, Didier Reynders pentru a rezolva problema zborurilor anulate de compania Wizz Air, însă statul român nu poate face nimic împotriva operatorului, deoarece nu există un punct de lucru în România.

Conform datelor adunate de Ministerul Economiei, 628 de reclamații au fost depuse deja la ANPC, dintre care 196 în țară și 432 în Bucureşti și Ilfov.

Doar în Iuna iunie, conform VOLA.ro, Wizz Air a avut întârzieri sau anulări de zboruri pentru 40% dintre curse, în condiţiile în care compania de zbor s-a lăudat, la începutul lunii, că a avut, de-a lungul timpului, 77 de milioane de pasageri spre şi dinspre România.

Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, a vorbit pentru Antena 3 CNN, despre această problemă.

Citește și: MAE, atenționare de călătorie pentru Italia. Programul zborurilor, afectat din cauza incendiilor

"Nu toți jucătorii din piața de aviație sunt foarte corecți, în sensul în care mulți dintre ei anunță o capacitate sau programează zboruri sau anunță o capacitate în aeroport mai mare decât pot duce.

Și asta, sigur, creează încurcături și de natură practică și, bineînțeles, pentru pasageri.

Este cerere foarte mare și capacitatea încă suferă limitări", a spus Adina Vălean.

În continuare, Ministerul Economiei colaborează cu ANPC pentru a-i ajuta pe românii care au probleme cu această companie de zbor.

"Am demarat, împreună cu Ministerul Economiei, o investigație a situației, însă este imposibil să aplicăm sancțiuni.

Împreună cu ministrul Economiei am tras concluzia că ar trebui să apelăm la Comisia Europeană, pentru a putea avea și susținerea altor state. 

Nu suntem singura țară în care se întâmplă astfel de lucruri, dar trăiesc, personal, cu impresia că suntem singura țară în care s-au anulat peste 108 zboruri, iar măsurile de rambursare și de despăgubire a consumatorilor români nu se fac în același ritm ca în cazul altor state", a spus Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului.

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close