Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Haosul parcărilor aduce trafic de coșmar. Rezolvarea problemei rămâne în sertar

Haosul parcărilor aduce trafic de coșmar. Rezolvarea problemei rămâne în sertar

Locul de parcare a devenit o problemă tot mai apăsătoare şi, parcă, fără soluţii. Străzi, intersecţii, trotuare, staţii de autobuze şi treceri de pietoni, toate sunt blocate de maşini parcate haotic.

Haosul parcărilor aduce trafic de coșmar. Rezolvarea problemei rămâne în sertar
Sursa foto: Pixabay
de Melania Al-Majali    |    26 Iul 2021   •   22:27

Locul de parcare a devenit o problemă tot mai apăsătoare şi, parcă, fără soluţii.

Străzi, intersecţii, trotuare, staţii de autobuze şi treceri de pietoni, toate sunt blocate de maşini parcate haotic.

Şoferii se plâng de lipsa locurilor de parcare, autorităţile nu au soluţii, iar pietonii circulă printre maşini.

În Capitală, şi nu numai, sistemul rutier este complet neadaptat la numărul uriaş de autovehicule. 

Urmăriţi primul episod din campania "Eu unde parchez?, un reportaj realizat de Melania Al-Majali şi Mihai Buzdug.

Locul de parcare. O problemă cu care bucureştenii şi nu numai, se confruntă de ani de zile. Pietonii se plâng de maşinile lăsate la întâmplare, şoferii îşi pierd răbdarea în trafic în căutarea unui loc, iar autorităţile locale sunt depăşite de situaţie.

Pe scurt, o Capitală sufocată. Un Bucureşti fără soluţii, fără investiţii în infrastructură, fără autorităţi care să aplice legea. Dar cu multe planuri ce au rămas ani la rând în sertare.

"Din păcate nu se realizează că este o prioritate la nivel de Capitală. De altfel niciun mare oraş nu şi-a pus această problemă, dar Bucureşti are şi o situaţie excepţională în sensul în care în fiecare zi vedem că nu ai unde să îţi laşi maşina, nici măcar pentru 10 minute" , a spus Sorin Chiriţă, fost City Manager al Capitalei.

"Este imposibil să asigurăm locuri de parcare şi gândiţi-vă că vorbim de un milion 200 de mii de autovehicule înmatriculate în Bucureşti si vă mai spun ceva, sunt cel putin 300 de mii, am aproximat noi, care vin din provincie şi care lucrează în Bucureşti cu numere de provincie şi normal că trebuie să parcheze în Bucureşti", a spus Dan Trifu, expert în mobilitate urbană.

Bucureştiul este în topul primelor trei capitale din Europa, în ceea ce priveşte ambuteiajul.

Conducătorii auto pierd în trafic aproximativ 35% din timp câutând un loc de parcare. În Capitală, timpul se dublează, iar de acest lucru sunt cei mai conştienti cei care sunt în misiuni pentru a salva vieţi.

Reportajul integral îl puteţi urmări în materialul video de mai sus.

 

×
Parteneri
Prognoza meteo 18 martie - 15 aprilie 2024
x close