Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Perioada sărbătorilor e și sezonul hoților, avertizează poliţiştii şi specialiştii cibernetici. La ce să fiţi atenţi

Perioada sărbătorilor e și sezonul hoților, avertizează poliţiştii şi specialiştii cibernetici. La ce să fiţi atenţi

Atenţie la hoţi în perioada de sărbători. Fie că vorbim de fraude online, ori despre clasicele furturi din case, poliţiştii şi specialiştii cibernetici ne sfătuiesc să fim cu ochii în patru. Pentru că, odată jefuiţi, putem cu greu să ne mai recuperăm bunurile.

Perioada sărbătorilor e și sezonul hoților, avertizează poliţiştii şi specialiştii cibernetici. La ce să fiţi atenţi
Sursa foto: pixabay.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Dec 2022   •   18:53

Acum, când reducerile abundă pe toate site-urile, fraudele online sunt tot mai prezente sub forma de giveaway, prin care escrocii încearcă să-i păcălească pe oameni să cumpere un card cadou sau le oferă un premiu în schimbul datelor personale.

Specialiştii ne recomandă să intrăm pe site-urile magazinelor deja cunoscute. Cât despre cele pe care nu le-am mai folosit, trebuie să verificăm înainte de a comanda dacă sunt reale. Dar dacă totuşi am fost păcăliţi, trebuie imediat să îi denunţăm.

Şi la clasicul furt din casă trebuie să fim atenţi. Hoţii profită că oamenii îşi iau concediu şi pleacă în vacanţă, iar locuinţele rămân goale.

Poliţiştii recomandă să avem grijă la cei care ne trec pragul casei, iar atunci când plecăm să ne asigurăm casa.

Se intensifică activitatea hoţilor în perioada sărbătorilor

Ar trebui să manifestăm o atenţie sporită faţă de bunurile noastre - să le depozităm în condiţii de siguranţă şi să nu permitem accesul în locuinţă persoanelor necunoscute care se prezintă la uşa noastră sub diferite pretexte.

Datele Poliţiei Române arată că peste 7.500 de români s-au trezit cu locuinţele jefuite, în prima jumătate a anului 2022.

Deşi mulţi de tem să nu devină victime, doar 7% dintre ei au asigurare facultativă pentru furt.

×
Subiecte în articol: hoti sărbători
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close