Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Imagini cutremurătoare din Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală. Medic: "Toţi sunt nevaccinaţi. Nu avem niciun pacient bolnav şi vaccinat"

Imagini cutremurătoare din Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală. Medic: "Toţi sunt nevaccinaţi. Nu avem niciun pacient bolnav şi vaccinat"

În ultimele 24 de ore un om a murit la fiecare 4 minute. În total, de ieri până azi, s-au înregistrat 382 de decese. Situația din spitale este alarmantă. 1.676 de oameni sunt internați în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă, 35 din ei sunt minori. Reporterii News Hour with CNN au mers astăzi la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală.

Imagini cutremurătoare din Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală. Medic: "Toţi sunt nevaccinaţi. Nu avem niciun pacient bolnav şi vaccinat"
Sursa foto: Antena 3
de Mădălina Ignat    |    Mihai Buzduga    |    13 Oct 2021   •   18:53

Aici, dar și în multe alte spitale din țară, totul arată ca pe un front de război. Oamenii aşteaptă chiar şi o zi pe holuri pentru a li se găsi un loc într-o unitate medicală, iar doctorii, asistentele, chiar și studenții voluntari nu știu cum să se mai împartă. În ochii lor se citește oboseală și disperarea cu care încearcă să salveze fiecare viața care la ajunge în mâini.

Urmăriţi un reportaj realizat de Mădalina Ignat şi Mihai Buzduga.

Pacienţii internaţi la Bagdasar Arseni se luptă să trăiască

 Dezastrul din sistemul medical se vede chiar de la intrarea in spital. Un hol lung, unde pacienţii stau înşiraţi, aşteptând să le fie găsit un loc. Sunt trataţi chiar acolo, pe hol, iar lângă fiecare om se găseşte şi o butelie de oxigen.

După holul transformat în salon de spital, drumul continuă cu Unitatea de Primiri Urgenţe, unde sunt cei pentru care s-a găsit un pat. De acolo, mulţi vor ajunge în secţiile de Terapie Intensivă, spun medicii. Au venit şi vor veni cazuri extrem de grave. Oameni care ajung după zile întregi în care s-au simţit rău, pe mâna medicilor unde se duce o luptă contra cronometru pentru salvarea lor.

Nu doar cei în vârstă se luptă cu boala crună, ci şi tinerii.

Toţi cei 17.432 de mii de oameni internaţi speră că vor ajunge înapoi acasă. Pentru acest lucru intervin eroii în halate albe însă, pe ei se citeşte oboseala pe care nu au timp să o simtă. Asta pentru că nu ştiu cum să se mai împartă. În ajutorul lor, au venit tinerii rezidenţi care descoperă cu groază ce se întâmplă acum în spitale.

Medic: "Toţi sunt nevaccinaţi. Nu avem niciun pacient bolnav şi vaccinat"

"Cam 80% din pacienţii prezenţi sunt de Terapie Intensivă, pentru că au afectări pulomnare de peste 70%. Toţi sunt nevaccinaţi. În momentul de faţă, nu avem niciun pacient bolnav şi vaccinat", a declarat unul dintre medici de la Bagdasar Arseni.

În cifrele seci, pe care aşa-zişii specialiştii îşi fac socotelile incidenţei, sunt tot mai mulţi tineri, unii fără comorbidităţi şi cei mai mulţi nevaccinaţi.

Sunt 17.432 de oameni internaţi acum, care speră să ajungă acasă sănătoşi. Medici sunt puţini. Sunt obosiţi, fără armele care i-ar putea ajuta în salvarea oamenilor. Rezidenţii veniţi să dea o mână de ajutor, cred că au nimerit pe un front, unde nu ştii unde să te aşezi ca să salvezi o viaţă. 

Medic: "Sunt tineri, nu doar vârstnici. Lumea e în stare foarte gravă"

Specialiştii spun că urmatoarele două săptamani vor fi la fel de dificile. Aceeaşi specialişti care au anunţat valul 4, încă din vară, dar nimeni nu i-a auzit, sau nu i-a luat în seamă.

Politicienii au fost pe val la congrese, certuri, trădări şi nepăsare, iar unii români au rămas în paradigma străveche: mie nu mi se poate întâmpla. Presa internaţională titrează mare: Dezastrul românesc. România fără Guvern, România fără medicamente, România fără speranţe. 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close