Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Imagini dramatice după cutremurul devastator din Haiti

Imagini dramatice după cutremurul devastator din Haiti

Bilanț sumbru în urma cutremurului de 7,2 grade pe Richter care a devastat Haiti. Peste 1.300 de oameni şi-au pierdut viaţa şi aproape 6.000 au fost răniţi. În sud-vestul peninsulei, multe clădiri s-au prăbușit, iar în mai multe departamente din țară a fost declarată starea de urgență vreme de o lună.

Imagini dramatice după cutremurul devastator din Haiti
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Aug 2021   •   19:49

"Nu suntem departe de epicentrul cutremurului şi suntem aici, la resturile a ceea ce a fost o clădire supraetajată, un fel de hotel de lux din regiunea Les Cayes, locul în care ne aflăm acum. Şi vă puteţi face o oarecare idee despre ceea ce s-a întâmplat aici. Dacă priviţi în dreapta, asta ar fi o parte a acoperişului, o parte a clădirii care s-a prăbuşit în piscina care era aici. Dacă vă uitaţi mai încolo, spre stânga, puteţi vedea un fel de set de coloane care sunt gata să cadă, care stau foarte precar. Şi apoi, aici în spate, puteţi vedea un excavator care probabil a făcut parte din eforturile de căutare şi salvare care au avut loc.

Potrivit autorităţilor, există o probabilitate ridicată ca încă să fie trupuri printre dărâmături. Şi totuşi, nu prea există multe eforturi de căutare şi salvare aici, în desfăşurare. Ceea ce are însă loc, după cum puteţi vedea, oameni în spatele meu cu metale, care jefuiesc. Oamenii trec prin acest loc şi iau orice cred că pot vinde ca metal, am văzut un dulap scos. denotă disperarea din această zonă. Aceasta este o parte foarte săracă a Republicii Haiti, care a fost devastată şi de alte dezastre, în ultimul deceniu.

Ceea ce nu vedeţi aici sunt autorităţile haitiene. Nu există o prezenţă a poliţiei. Nu există pompieri. Nu există echipe de căutare şi salvare aici. Sunt doar oameni din comunitate şi doar acest excavator, care momentan nu face nimic. Este ceva foarte grăitor referitor la ceea ce vedem în timp ce mergem prin această zonă din apropierea epicentrului. o lipsă a unei poziţii de autoritate a guvernului, prin care să-i ajute pe oameni să preia controlul situaţiei. Din păcate, aceasta este realitatea de pe teren, la acest moment. Matt Rivers, CNN, în Les Cayes, Haiti", a spus corespondentul CNN în Haiti, Matt Rivers, în reportajul difuzat la News Hour With CNN de la Antena 3.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close