Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Imaginea apocalipsei sanitare din România. La Spitalul Universitar nu mai încap nici viii, nici morții

Imaginea apocalipsei sanitare din România. La Spitalul Universitar nu mai încap nici viii, nici morții

Imagini dramatice la Spitalul Universitar din Capitală. Pacienți în stare gravă, conectați la oxigen, medici ajunși la capătul puterilor, oameni care strigă pentru o gură de aer, oameni care ar da orice să poată da timpul înapoi doar pentru a nu mai ajunge în acestă stare jalnică.

Imaginea apocalipsei sanitare din România. La Spitalul Universitar nu mai încap nici viii, nici morții
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Oct 2021   •   18:20

Sabrina Preda şi Sergiu Cora, realizatori News Hour with CNN, au fost, marți, la Spitalul Universitar unde au arătat cât de gravă este criza medicală din România. 

La Spitalul Universitar nu mai încap nici vii, nicii morţii. E cea mai neagră zi de la începutul pandemiei

 Avem peste 18.000 de cazuri noi în ultimele 24 de ore. Aproape 600 de morţi. Şi peste 1800 de bolnavi, în stare critică, la Terapie Intensivă. În ultimele 5 zile, COVID a ucis în ţara noastră mai mulţi români decât cutremurul din 1977. 

Nu se mai poate face nimic, spun medicii, resemnaţi, în timp ce fac improvizaţii să mai salveze pe cine pot. E criză de locuri. E criză de oxigen. E criză la morgă. Oamenii sunt trataţi în ambulanţe bune de casat, transformate acum în extensii ale spitalelor.

Cadavrele nu mai încap în frigidere

Sergiu Cora și Sabrina Preda au fost la Spitalul Universitar și vă prezintă imaginea apocalipsei sanitare din România

Au filmat suferinţă. Şi moarte. Mai multă suferinţă şi moarte decât au văzut medicii de acolo în toată cariera lor.

Urmează imagini cu un puternic impact emoţional!

Bucureşti, România, Spitalul Universitar. Nu e vreo scenă de film ci realitatea fatidică în care trăim sau mai bine spus. murim. În morga de la "Municipal" aşa cum îl ştie toată lumea, nu mai este loc de morţi.. Sunt ei, bunicii, părinţii, fraţii sau surorile noastre. Sunt, pentru autorităţi, cifre în statistici. Azi au fost cei mai mulţi de când virusul ne-a lovit, 561. Se moare mai ceva ca pe front, iar medicii nu contenesc să fugă de la un pat la altul.

Totul este la limită iar viaţa se salvează în fugă. Sunt prea mulţi pacienţi bolnavi de Covid. Prea mulţi, prea gravi. De pe patul din ATI o bunică transmite un mesaj nepoatelor ei, a căror fotografii sunt lipite lângă pat.

Nevaccinaţi sunt peste 90% dintre cei care ajung zilnic în Spitalul Universitar

Aduşi de ambulanţe la Unitarea de primiri Urgenţe cei mai mulţi au nevoie nu de una ci de două surse de oxigen. Atât de afectaţi le sunt plămânii.

Oxigenul a ajuns cel mai de preţ medicament pentru pacienţi.

Medicii nu spun că nu mai pot deşi pe chipurile multora li se citeşte epuizarea. 350 de pacienţi infectaţi cu coronavirus erau azi dimineaţă internaţi la spitalul Universitar. La această oră cu siguranţă sunt mai mulţi. Asta pentru că vin fără oprire, asta pentru că în afară de doctorii din spitale nimeni nu pare că luptă cu adevărat cu pandemia. Oamenii în halate albe sunt disperaţi că nu vor mai face faţă, oamenii în costume sunt îngrijoraţi că nu vor prinde funcţii înalte în stat.

×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close