Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Imaginile care l-au dat de gol pe Cătălin Cherecheş, în Ungaria

Imaginile care l-au dat de gol pe Cătălin Cherecheş, în Ungaria

Apar noi detalii din cazul primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheş. Edilul a fost surprins de camerele de supraveghere dintr-un magazin din Ungaria, acolo unde a făcut o greșeală care l-a adus pe mâna poliţiştilor.

de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Dec 2023   •   17:42

Carmina Pricopie, jurnalist de investigații Antena 3 CNN, a venit cu noi detalii din cazul prinderii primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, condamnat pentru luare de mită.

Practic, Cătălin Cherecheş a fost surprins de camerele de supraveghere într-un magazin din Ungaria, în timp ce cumpără cartele de telefon, cartele pe care avea să le activeze ceva mai târziu în Germania, acolo unde a fost capturat de poliţişti.

"Imaginile îl surprind pe Cătălin Cherecheș în momentul în care încearcă să își cumpere un telefon mobil. Sunt imagini surprinse imediat de la ieșirea din România.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Sunt de la ora 9:43 pe 24 noiembrie, practic la 8 minute distanță după pronunțarea Curții de Apel Cluj care l-a condamnat pe Cătălin Cherecheș în acea dimineață la 5 ani de închisoare cu executare.

Filmul fugii lui Cătălin Cherecheș! Cum s-a dat de gol fostul edil

Potrivit imaginilor, Cătălin Cherecheş a stat 41 de secunde în fața acelui stand. La un moment dat se întoarce și se uită la acea reclamă, arată cu degetul, era cel mai probabil era o reclamă la un telefon mobil. Probabil că era un telefon cu abonament, având în vedere că prețul era unul derizoriu, de 300 și ceva de lei pentru un telefon mobil.

Se uita tot timpul la telefonul pe care îl avea asupra sa. A schimbat câteva vorbe cu cineva de acolo din magazin, probabil cu cu vânzătorul. I-a tot arătat acel telefon mobil  pe care îl avea asupra sa și acesta este momentul în care întreabă ceva despre acea reclamă afișată acolo la standul cu telefoane.

Nu cumpără nimic și pleacă mai departe. Probabil pleacă la stand de unde achiziționează acele cartele sau acele cartele sunt cumpărate din alt magazin. Imaginile sunt extrem de importante pentru că ni-l arată pe Cătălin Cherecheș la 8 minute de la pronunțarea instanței de judecată o decizie definitivă. Îl vedem îmbrăcat sport, cu un hanorac. Este destul de agitat în momentul în care vorbește cu vânzătorul, tot mișcă mâinile, bâțâie picioarele, şi încearcă să explice probabil de ce are nevoie și este clar că este panicat.

Probabil aflase deja ceea ce se hotărâse în România că soarta sa este decisă, că judecătorii au emis decizia de cinci ani de închisoare cu executare, însă deocamdată nu îl căuta nimeni, pentru că documentele nu apucaseră să ajungă la poliție, încă nu apăruseră polițiștii acasă la el.

Aceste imagini fac parte din turneul aventurii lui Cătălin Cherecheș", a spus Carmina Pricopie, jurnalist de investigații Antena 3 CNN. 

Cătălin Cherecheș a fost arestat în Germania. Primarul din Baia Mare se află în penitenciarul din Gablingen

Cătălin Cherecheş urmează să fie dus în penitenciarul din München, acolo unde a fost încarcerat și Adolf Hitler. De asemenea, el a spus că este persecutat politic în România şi refuză să fie extrădat în România.

"Nici cei de acolo (n.r Germania) nu se grăbesc foarte tare să îl mute, pentru că deocamdată au probleme cu vremea, a nins abundent acolo și transferul s-ar face cu dificultate în condițiile de față.

Știm că edilu a beneficiat de un avocat din oficiu. De asemenea ştim că în Augsburg a primit îngrijiri medicale, pentru că confrutarea avută cu poliția atunci când a fost prins la gară. 

Cătălin Cherecheș a refuzat să fie extrădat în România

Practic, în momentul încătușării, polițiștii l-au pus cu fața pe caldarâm iar pentru că s-a opus Cătălin Cherecheș a suferit câteva echimoze, motiv pentru care a primit îngrijiri medicale în penitenciar și s-au pus şi câteva copci. Cel mai probabil își va petrece sărbătorile de iarnă în penitenciar.

La fel vor face şi socrii săi cărora li s-a prelungit arestul preventiv. Dacă decizia va rămâne definitivă, vor ieși din arest abia de Sfântul Ion, adică pe 7 ianuarie 2024.

Mai mult, şi soţia lui Cătălin Cherecheş este urmărită penal în dosarul socrilor", a mai spus Carmina Pricopie, jurnalist de investigații Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close