Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Incendiile devastatoare sunt de neoprit în Rhodos. Drumuri cuprinse de foc, ferme mistuite de flăcări și animale rămase fără hrană

Incendiile devastatoare sunt de neoprit în Rhodos. Drumuri cuprinse de foc, ferme mistuite de flăcări și animale rămase fără hrană

Incendiile din Rhodos nu pot fi oprite și continuă să se extindă de la o oră la alta. Disperați, oamenii privesc cum totul se face scrum în calea flăcărilor.

Incendiile devastatoare sunt de neoprit în Rhodos. Drumuri cuprinse de foc, ferme mistuite de flăcări și animale rămase fără hrană
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Iul 2023   •   19:55

Pompierii din mai multe ţări europene, inclusiv România, se luptă de zile bune cu flăcările în Grecia, iar misiunea lor este să protejeze localităţile aflate în calea incendiilor de vegetaţie.

Cu toate acestea, de multe ori, încercările de a ţine sub control flăcările sunt zădărnicite de vântul puternic, fiind unul dintre principalii factori care au dus la extinderea focarelor.

Autorităţile din Rhodos au declarat stare de urgenţă, în timp ce şase noi regiuni greceşti se confruntă cu un risc "extrem" de incendii de vegetaţie.

Din păcate, faimoasa localitate de vacanţă Gennadi a fost mistuită de flăcări, oamenii fiind evacuați cu bărcile.

Citește și: Stare de urgență, declarată în întreaga insulă Rhodos, din cauza incendiilor devastatoare

De asemenea, în zona localităţii Vati, focul a cuprins şi un drum, iar oamenii au fost evacuați de urgență.

Un incendiu violent a izbucnit și în apropiere de satul Asklipio, acolo unde fermele oamenilor au fost cuprinse de flăcări.

"Este foarte mult fum, iar riscul este uriaș. Este o zonă greu accesibilă, iar pompierii nu au putut ajunge până aproape de incendiu cu autospecialele. Flăcările mistuie tot în cale, iar oamenii sunt îngroziți.

Totul este ars, totul este scrum, iar localnicii nu au cu ce să-și mai hrănească puținele animale care le-au mai rămas", a spus Sergiu Cora, realizator News Hour with CNN, într-o transmisiune specială din Grecia.

De asemenea, încă 40 de pompieri români au fost trimiși pe Insula Rhodos.

Cei 40 de salvatori români, cu trei mașini de stingere incendii de pădure, o autospecială de stingere de capacitate mare – zece tone apă, o mașină pentru transport personal, vor începe relocarea în Insula Rhodos, deplasarea realizându-se pe cale maritimă.

×
Subiecte în articol: incendii Grecia rhodos
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close