Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Informaţii noi despre incidentul de la caruselul din Craiova. Tatăl copiilor face acuzaţii grave

Informaţii noi despre incidentul de la caruselul din Craiova. Tatăl copiilor face acuzaţii grave

Caz revoltator în Craiova. Doi copii au fost răniţi, după ce caruselul în care se aflau împreună cu mama lor, a căzut. Administratorul le-ar fi spus că nu se expun nici unui pericol însă, ulterior s-a dovedit ca acele maşinării funcţionează, deşi nu ar trebuie să aibă autorizaţie.

Informaţii noi despre incidentul de la caruselul din Craiova. Tatăl copiilor face acuzaţii grave
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Aug 2021   •   19:25

Incidentul a avut loc sâmbătă în Parcul Tineretului din Craiova.

Părinții copiilor răniţi sunt cadre medicale

Cei doi părinți, ambii cadre medicale, au mers în parc împreună cu fetița lor de 3 ani si jumătate și băiețelul de un an. Era chiar ziua de naștere a fiului lor.

"Fetiţa a dorit să se dea împreună cu frăţiorul ei, moment în care a intervenit domnul administrator şi ne-a spus că pentru siguranţa copiilor, cel mai bine este să se dea şi mama, pentru că oricum, această machetă poate suporta până la 200 de kilograme", a spus Lucian Băluță, tatăl copiilor, în reportajul difuzat la News Hour With CNN.

Mama celor doi copii s-a urcat în cele din urma în carusel.

Tatăl micuţilor: "Băieţelul a fost prins cu mâna între machetă şi tablă, iar fetiţa a venit peste el"

"S-a auzit un zgomot, după care caruselul s-a dat într-o parte, acoborât şi mi-am auzit soţia şi copiii plangând. Bucata aceasta sudată s-a desprins de pe undeva, iar figurina a căzut într-o parte. Băieţelul a fost prins cu mâna între machetă şi tablă, iar fetiţa a venit peste el. În acel moment am strigat cât am putut de tare, că este o bombă cu ceas aici, pentru că mai erau mulţi alţi copii care aşteptau să se urce în carusel, iar domnul administrator se pregătea să le încaseze contravaloarea biletului, chiar şi după incident", spune bărbatul.

Copiii au ajuns la spital cu ambulanța, după ce un martor al incidentului a sunat la 112. Cazul a fost preluat de polițiști care deja i-au audiat pe mama copiilor și pe administratorul caruselului.

A fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și neglijență în serviciu.

Ce spune administratorul caruselului despre incident

"Administratorul a declarat faptul că acesta i-a adus la cunoştinţă femeii de 35 de ani, faptul că macheta respectivă susţine capacitatea de până la 40 de kilograme şi că minorilor sub 3 ani le este interzis să urce în carusel", a declarat Mihaela Sadoveanu, purtator de cuvânt IPJ Dolj.

Copilul a fost dus astăzi la IML pentru obținerea certificatului medico-legal.

Părinții spun că vor depune plângere penală împotriva celor care administrează caruselul.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close